Genel

EYT MAĞDURU ÖĞRETMENİN HUKUK MÜCADELESİ

Tokat'ta 1998-1999 eğitim döneminde ücretli öğretmenlik yapan İlker Aydın, sigorta eksikliği nedeniyle Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) statüsünden yararlanamıyor. Hukuki mücadelesi devam ediyor.

EYT MAĞDURU ÖĞRETMENİN HUKUK MÜCADELESİ
29-04-2024 19:02
29-04-2024 19:06

Tokat'ta yaşayan 50 yaşındaki İlker Aydın, 1998-1999 eğitim-öğretim döneminde Tokat Erbaa ilçesine bağlı Hacı Fatma Uslu İlköğretim Okulu'nda ücretli öğretmenlik yapmıştı. Ancak sigorta girişi yapılmadığı için Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) statüsüne geçemeyen Aydın, hukuki mücadelesi devam ediyor.

Aydın, aynı dönemde ücretli öğretmenlik yapan arkadaşı Yeliz Ünal Özlü'nün emekli olabilmesi için ilçe milli eğitim müdürlüğünden aldığı ücret bordrolarını SGK'ya bildirdiğini öğrendi. Ancak kendisinin aynı belgeleri alamadığını ifade eden Aydın, Erbaa Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kendisinin o dönemde çalıştığını kabul ettiğini ancak ücret bordrosunu vermeyerek mağdur ettiğini belirtiyor.

Aydın, yaşadığı hukuksuzluğa karşı mücadelesini sürdürürken, "Her vatandaş kanun önünde eşittir" ilkesine vurgu yapıyor ve kendisine tanınmayan hakkını talep ediyor. Arşiv yönetmeliğine göre ücret bordrolarının süresiz saklanması gerektiğini belirten Aydın, bu belgelerin kendisine verilmesi durumunda SGK'ya başvurarak emeklilik hakkını kazanabileceğini ifade ediyor.

Aydın'ın hukuki mücadelesi devam ederken, yaşadığı adaletsizliğe dikkat çekmek amacıyla CİMER'e başvurduğu ve ilçe milli eğitim müdürlüğünü şikayet ettiği de belirtiliyor. Aydın, devletin kendi vatandaşını adaletli bir şekilde yönetmesi gerektiğini vurgulayarak, arkadaşıyla aynı hizmeti almak istediğini dile getiriyor.

İlker Aydın'ın hukuki mücadelesi ve EYT mağduriyeti, benzer durumdaki diğer vatandaşların da dikkatini çekiyor ve benzer sorunlarla karşılaşanların sesi olmaya devam ediyor.


Editor : Nur DÜZEN
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER