Gündem

Feromon tuzaklarla zeytin sineğiyle mücadele başladı

Balıkesir'in Havran ilçesinde zeytin sineğiyle mücadele için feromon tuzak kurulumları başladı. Bu uygulama, bölgedeki zeytin ve zeytinyağı kalitesini artırarak üreticilerin ekonomik kayıplarını en aza indirmeyi hedefliyor.

Feromon tuzaklarla zeytin sineğiyle mücadele başladı
27-08-2025 10:44
27-08-2025 11:54

Balıkesir’in Havran ilçesinde zeytin sineğiyle mücadele için feromon tuzak kurulum çalışmaları, İyi Tarım Uygulamaları Sertifikalı ve Entegre Mücadele ile Güvenilir ve Kaliteli Zeytin Üretimi Projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitimlerin ardından başladı.

Proje kapsamında, bölgenin önde gelen ürünlerinden olan zeytin için entegre mücadele yöntemleri uygulanıyor. Bu amaçla, Havran ilçesindeki zeytin bahçelerinde incelemeler yapan İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, feromon ve yapışkan tuzakları bizzat astı.

İl Müdürü Düzgün, zeytin sineği popülasyonunun yakından takip edildiğini ve bu çalışmaların amacının zeytin ve zeytinyağı kalitesini artırarak üreticilerin ekonomik kayıplarını önlemek olduğunu belirtti. Kendisi, üreticilere çalışmalarında başarılar diledi.





Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER