İnsan

Fransız çift, Sarıgöl’de Türk misafirperverliğiyle tanıştı

BİSİKLETLE DÜNYA TURUNA ÇIKAN FRANSIZ ÇİFT, MANİSA’NIN SARIGÖL İLÇESİNE BAĞLI ZİYANLAR KÖYÜ’NDE ÇOBANIN EVİNDE TÜRK USULÜ AĞIRLANDI.

Fransız çift, Sarıgöl’de Türk misafirperverliğiyle tanıştı
07-04-2026 08:19

Bisikletle dünya turuna çıkan Fransız çift, Manisa’nın Sarıgöl ilçesine bağlı Ziyanlar Köyü’nde çobanın evinde Türk usulü ağırlandı.


Bisikletleriyle dünya turu yapan Fransız karı-koca, Sarıgöl Ziyanlar Köyü’nden geçerken yol kenarında karşılaştıkları çoban Mehmet Gencer’in daveti üzerine evinde misafir edildi. Ev sahipliğiyle Fransız Jeanne ve Nettolo çiftini şaşırtan Gencer, çiftin Türk mutfağı ve yöresel içeceklerle ağırlanmasından büyük keyif aldıklarını belirtti.


Mehmet Gencer, "Bisikletleriyle dünya turuna çıkan iki Fransız karı-koca yoldan geçerken fark ettim. Eşimle birlikte evimizde ağırladık, yemek yedirdik, ayran içirdik. En çok Fransız markası otomobilleri görünce çok şaşırdılar ve çok memnun kaldılar. Bizden ayrıldıktan sonra Ulubey Kalyonuna doğru yola çıktılar" dedi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER