İnsan

Gediz’de 31 umreci dualarla uğurlandı

Gediz'de 31 umreci dualarla uğurlandı

Gediz’de 31 umreci dualarla uğurlandı
24-09-2025 11:56

Kütahya’nın Gediz ilçesinden 31 kişilik bir umreci kafilesi, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla kutsal topraklara doğru yola çıktı.


Din görevlileri Turan Çakır ve Mustafa Arıka’nın rehberliğinde gerçekleştirilecek yolculuk öncesinde, cami avlusunda Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu, tekbirler ve salavatlar getirildi. Törenin ardından, İlçe Müftüsü Sebahattin Turan umre ibadetinin fazileti hakkında bir sohbet gerçekleştirdi. Gediz İlçe Müftüsü Sebahattin Turan, umrecilere hitaben yaptığı konuşmada, "Umre, manevi bir yenilenme ve arınma yolculuğudur. Bu mübarek yolculukta, ibadetlerinizi huşu içinde yerine getirirken, vatanımız, milletimiz ve tüm insanlık için dualar etmeyi unutmayın. Rabbim, yolculuğunuzu mübarek eylesin ve salimen gidip dönmeyi nasip etsin" dedi.


Müftü Turan’ın dualarının ardından umreciler, gözyaşları ve tekbirlerle kutsal topraklara uğurlandı. Tören, manevi duyguların yoğun yaşandığı bir atmosferde sona erdi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER