İnsan

Gercüş’te çiftçiler karpuz ve kavun tohumlarını ekmeye başladı

Batman'ın gercüş ilçesinde çiftçiler, bereketli tarlalarda karpuz ve kavun tohumlarını toprağa ekmeye başladı. ?lçedeki üreticiler, verimli bir sezon için yoğun bir şekilde çalışıyor.

Gercüş’te çiftçiler karpuz ve kavun tohumlarını ekmeye başladı
21-05-2025 11:25

Batman’ın Gercüş ilçesinde çiftçiler, bereketli tarlalarda karpuz ve kavun tohumlarını toprağa ekmeye başladı. İlçedeki üreticiler, verimli bir sezon için yoğun bir şekilde çalışıyor.


Çiftçiler, bu ayın ortasından itibaren karpuz ve kavun tohumlarını toprakla buluşturmaya başladı. Gercüş ilçesinin üreticiler, verimli bir sezon geçirmek amacıyla sabahın erken saatlerinde gittikleri tarlalarında yoğun mesai harcıyor. Traktör ve sürüm ekipmanlarıyla işledikleri topraklarını ekime hazır hale getiren çiftçiler, daha sonra tohumları toprakla buluşturuyor.


Kimi üreticiler traktörle kimi üreticileri ise dededen kalma yöntemlerle atlarla ekim yapıyor.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER