Genel

Gölcük Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi eğitimlerini tamamladı

GÖLCÜK BELEDİYESİ BÜNYESİNDE KURULAN ARAMA KURTARMA EKİBİ (GÖLAK), AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI (AFAD) İŞBİRLİĞİYLE DÜZENLENEN EĞİTİM PROGRAMINI TAMAMLADI.

Gölcük Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi eğitimlerini tamamladı
22-01-2026 16:25

Gölcük Belediyesi bünyesinde kurulan Arama Kurtarma Ekibi (GÖLAK), AFAD işbirliğiyle düzenlenen eğitim programını tamamladı.


Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 27 erkek ve 3 kadın personelden oluşan 30 kişilik ekip, teorik ve uygulamalı eğitim sürecinden geçti. AFAD uzmanlarınca verilen ve 3 gün süren eğitimlerde; harita konumlandırma ve GPS kullanımı konuları işlendi. Eğitimin ardından yapılan sınavda başarılı olan personelin sertifika almaya hak kazandığı belirtildi.


Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, 17 Ağustos 1999 depremini yaşamış bir kent olarak afetlere hazırlıklı olmanın önemine işaret etti. Sezer, kurumsal kapasitelerini artırdıklarını belirterek, eğitim ve tatbikatların düzenli olarak devam edeceğini kaydetti.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER