Ekonomi

Hamsi için geri sayım başladı: Balıkçılar yolunu gözlüyor

Sıcak seyreden deniz suyu hamsi avını olumsuz etkiledi. Hamsi sürüleri için soğuk havalar beklenirken tezgahlar mezgit, barbun ve sardalya gibi balıklarla şenlendi.

Hamsi için geri sayım başladı: Balıkçılar yolunu gözlüyor
06-09-2025 17:18

Karadeniz’de sıcak seyreden deniz suyunun soğumasını bekleyen balıkçılar, hamsinin yolunu gözlüyor.


Hamsi sürülerinin henüz görünmemesi nedeniyle tezgâhlar mezgit, barbun, sardalya ve zargana ile dolarken, balıkçılar havaların soğumasıyla birlikte hamsinin bollaşacağına inanıyor. Şu anki fiyatlara göre sardalya 70 TL, mezgit 100 TL, barbun 250 TL, çipura ise 400 TL’den satışa sunuluyor.


Balıkçı Abdurrahim Kırbaş, "Şimdilik ufak balıklar geliyor. Mezgit, barbun, istavrit var. Yakında çinekop da gelir. Palamut az miktarda görünüyor. Bu sene hamsi yılı olacak. Havalar biraz soğursa 10-15 gün içinde tezgâhlarda bol hamsi görürüz" diye konuştu.


Vatandaşlar da fiyatların şu an için uygun olduğunu belirterek, çeşitliliğin artması için soğuk havaların başlamasını dört gözle beklediklerini söylediler.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER