Gündem

Hatay’da kadın kooperatifleri gıdada sıfır atık konusunda bilgilendirildi

HATAY’DA FAALİYET GÖSTEREN KADIN KOOPERATİFLERİNE YÖNELİK ‘GIDADA SIFIR ATIK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI’ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Hatay’da kadın kooperatifleri gıdada sıfır atık konusunda bilgilendirildi
16-01-2026 09:07

Hatay’da faaliyet gösteren kadın kooperatiflerine yönelik ‘Gıdada Sıfır Atık Bilgilendirme Toplantısı’ gerçekleştirildi.


Asrın felaketinin ardından bölgesel kalkınmayı güçlendirmek adına Hatay Valiliği öncülüğünde kurulan kadın kooperatifleri kentteki çalışmalarını başarılı şekilde sürdürmeye devam ediyorlar. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından kadın kooperatiflerine yönelik Gıdada Sıfır Atık Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı; İl Tarım ve Orman Müdürü Abdurrahman Türkmen’in katılımıyla; il ve ilçe müdürlüklerinde görevli sorumlu personeller ile kamu kurumlarının yetkililerinin katılım sağlamasıyla gerçekleştirildi.


Toplantı kapsamında; gıda mevzuatı, gıdada sıfır atık uygulamaları, güvenilir ve sürdürülebilir üretim süreçleri konularında katılımcılara bilgilendirme yapıldı.


Kadın kooperatiflerinin üretim süreçlerinde mevzuata uygunluk, çevreye duyarlılık ve sürdürülebilirlik anlayışının güçlendirilmesine yönelik gerçekleştirilen bu tür bilgilendirme ve farkındalık çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER