Asayiş

Hijyen kurallarına uymayan 2 fırın kapatıldı

MERSİN'İN ERDEMLİ İLÇESİNDE ZABITA EKİPLERİNİN YAPTIĞI DENETİMDE HİJYEN KURALLARINA UYMADIĞI TESPİT EDİLEN 2 FIRIN KAPATILDI.

Hijyen kurallarına uymayan 2 fırın kapatıldı
20-10-2025 11:56

Mersin’in Erdemli ilçesinde zabıta ekiplerinin yaptığı denetimde hijyen kurallarına uymadığı tespit edilen 2 fırın kapatıldı.


Erdemli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki fırınlarda hijyen, gramaj ve fiyat denetimi gerçekleştirdi. Halk sağlığını korumak ve gıda güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan fırın denetimlerinde hijyen şartlarında uyulmadığı, çalışma alanlarının temizliğinin yetersiz olduğu tespit edildi. Ekipler, hijyen eksiklikleri bulunan 2 fırını kapattı. Ayrıca fırınlar hakkında yasal işlem başlatıldı.


Denetimlerin sürekli yapılacağına değinen Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, "Vatandaşlarımızın sağlığı bizim için her şeyden önemli. Zabıta ekiplerimiz, özellikle gıda üretimi yapılan işletmelerde hijyen kurallarına titizlikle uyulup uyulmadığını denetliyor. Amacımız cezai işlem uygulamak değil, halkımıza güvenli ve kaliteli hizmet sunulmasını sağlamak. Tüm esnafımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyor, kurallara uymayan işletmelere ise gerekli uyarı ve yaptırımların devam edeceğini hatırlatmak istiyorum. Halkımızı sağlığı ile kim oynarsa gözünün yaşına bakmayız" diye konuştu.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER