Gündem

İngiliz İş Adamı Simon, Sinan Oldu

İstanbul'daki bir iş seyahatinde tanıştığı Türk kadına gönlünü kaptıran İngiliz vatandaşı Simon James Palmer, İslamiyet'i araştırdıktan sonra kendi isteğiyle Sakarya'da Müslüman oldu.

İngiliz İş Adamı Simon, Sinan Oldu
31-05-2025 16:16
31-05-2025 16:18

Türkiye'ye iş seyahati için gelen İngiliz vatandaşı Simon James Palmer, İstanbul'da tanıştığı Zeynep Aydın ile evlenme kararı aldı. Bu karar, Palmer'ın sadece hayat arkadaşını değil, aynı zamanda inancını ve kimliğini de değiştirmesine vesile oldu. Evlilik hazırlıkları sürerken İslamiyet'i araştırmaya başlayan Palmer, edindiği bilgiler ve müstakbel eşi Zeynep'ten aldığı destekle Müslüman olmaya karar verdi.

Palmer için Sakarya'nın Sapanca ilçesinde özel bir ihtida merasimi düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende, Sapanca Müftüsü Yavuz Koçak tarafından İslam'ın temel esasları anlatıldı. Ardından Palmer, şahitler huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu ve yeni ismi 'Sinan' olarak belirlendi.

"Zorlama Olmadı, Dinimizde Zorlama Yok"

Müstakbel eşi Simon'ın Müslüman olma isteğini büyük bir mutlulukla karşıladığını belirten Zeynep Aydın, "Simon ile evlenmeye karar verdik ve bana Müslüman olmak istediğini söyledi. Ben de bu durumu mutlulukla karşıladım. Ben inançlı biriyim ve evlendiğim insanın da inançlı biri olmasını tercih edeceğim için bunlar konuşuldu. Simon da çok rahat bir şekilde kabul etti, zorlama gibi bir durum olmadı zaten dinimizde zorlama yok" dedi. Yeni ismi konusunda da Simon'ın kendi ismine yakın bir tercih yapmak istediğini ve bu nedenle 'Sinan' ismini seçtiğini aktardı.

"Ailem de Çok Mutlu Oldu"

Müslüman olan ve 'Sinan' adını alan Simon James Palmer, "Benim için zor değildi, ben daha önceden Hristiyan'dım. Ailemin geleceği için dinimi değiştirmek istedim ve aynı zamanda Zeynep'in ailesi için de bunu yapmak istedim. Kendimi çok iyi hissediyorum" ifadelerini kullandı. Dubai'de yaşadıklarını belirten Sinan, Müslümanlığın kurallarını uygulamaya özen göstereceğini söyledi. Yeni ismi 'Sinan'ı kendi ismine yakın hissettiği için kabul ettiğini belirten Palmer, "Ailem de çok mutlu oldu sevdiğim kadın için bunu yaptım diye" diyerek sözlerini tamamladı.


Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER