Siyaset

İspanya Başbakanı Sanchez: "İspanya, dünyayı ateşe verenleri bir kova suyla geldikleri için alkışlamayacak"

İSPANYA BAŞBAKANI PEDRO SANCHEZ, ABD İLE İRAN ARASINDA 15 GÜN SÜREYLE GEÇİCİ ATEŞKES SAĞLANMASINA İLİŞKİN, "ATEŞKESLER HER ZAMAN İYİ HABERDİR, ÖZELLİKLE DE ADİL VE KALICI BİR BARIŞA YOL AÇIYORSA. İSPANYA HÜKÜMETİ, DÜNYAYI ATEŞE VERENLERİ BİR KOVA SUYLA GELDİKLERİ İÇİN ALKIŞLAMAYACAK" DEDİ.

İspanya Başbakanı Sanchez: "İspanya, dünyayı ateşe verenleri bir kova suyla geldikleri için alkışlamayacak"
08-04-2026 12:45

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, ABD ile İran arasında 15 gün süreyle geçici ateşkes sağlanmasına ilişkin, "Ateşkesler her zaman iyi haberdir, özellikle de adil ve kalıcı bir barışa yol açıyorsa. İspanya hükümeti, dünyayı ateşe verenleri bir kova suyla geldikleri için alkışlamayacak" dedi.


İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, ABD ile İran arasında 15 günlük ateşkes sağlanmasına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Sanchez paylaşımında, "Ateşkesler her zaman iyi haberdir, özellikle de adil ve kalıcı bir barışa yol açıyorsa. Ancak bu anlık rahatlama, kaosu, yıkımı ve kaybedilen hayatları unutturamaz. İspanya hükümeti, dünyayı ateşe verenleri bir kova suyla geldikleri için alkışlamayacak" ifadelerini kullandı. Sanchez, şu anda "diplomasi, uluslararası hukuk ve barışa" ihtiyaç olduğunu vurguladı.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER