Gündem

İzmir ve Bilecik’te yangından etkilenen 350 evin inşasına başlanacak

çevre, şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığı, orman yangınlarından etkilenen izmir ve bilecik’teki toplam 350 evin inşasına 29 ağustos’ta başlanacağını duyurdu

İzmir ve Bilecik’te yangından etkilenen 350 evin inşasına başlanacak
27-08-2025 13:05

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, orman yangınlarından etkilenen İzmir ve Bilecik’teki toplam 350 evin inşasına 29 Ağustos’ta başlanacağını duyurdu.


Orman yangınından etkilenen İzmir ve Bilecik’teki köylerde ağustos ayı içinde evlerin inşasına başlanacağını açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 29 Ağustos Cuma günü İzmir Ödemiş’te temel atma törenine katılacak. İlk etapta İzmir ve Bilecik’te 350 köy evinin inşasının başlanacağı belirtilirken, bölgenin yöresel mimarisine uygun olarak projelendirilen evlerin 1 yıl içinde tamamlanması hedefleniyor. İzmir’de 281 konut inşa edilecek


Bilecik’te 27 Haziran’da, İzmir’de ise 29 Haziran’da farklı bölgelerde çıkan orman yangınları sonrası, iki il ’Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi’ ilan edildi. Hasar tespit çalışmalarının ardından AFAD, ilk etapta İzmir ve Bilecik’te hak sahipliği süreçlerini tamamladı. Orman yangınlarından en çok etkilenen İzmir’in Ödemiş ve Seferihisar ilçelerinde toplam 281 konutun inşa edileceği açıklandı. Bilecik’in Gölpazarı ve Osmaneli ilçelerindeki 4 mahallede ise 69 olmak üzere toplam 350 konut inşa edilmesine karar verildi. Bakan Kurum 29 Ağustos’ta İzmir’de temel atma törenine katılacak


Afetin hemen ardından hasar gören köyleri ziyaret eden Bakan Kurum, evlerin inşasına başlanacağını kaydetmişti. Bakan Kurum, 1 Ağustos’taki açıklamasında da hak sahipliği tespiti tamamlanan köylerde inşa çalışmalarının ağustos ayı içinde başlayacağının sözünü vermişti. Bakan Kurum’un talimatları doğrultusunda TOKİ ihale süreçlerini hızla tamamladı. Bölge halkının ihtiyaçları, iklim koşulları ve yöresel mimari dikkate alınarak 4 ayrı tipte proje tasarlandı. Bakan Kurum, 29 Ağustos Cuma günü İzmir Ödemiş’te temel atma törenine katılarak orman yangınında hasar gören köylerde yeni evlerin inşa sürecini başlatacak. "1 yıl içerisinde teslim edeceğiz"


Bakan Kurum, 1 Ağustos’ta Hatay’da yaptığı konuşmada, orman yangınından etkilenen köylerde yeni konutların inşasının 1 yıl içerisinde tamamlanacağını belirterek, "Ağustos ayı içerisinde hem Bilecik’te hem İzmir’de hak sahibi çalışmaları biten illerimizde temellerimizi atacağız. En geç bir yıl içerisinde de evlerimizi afetzede kardeşlerimize teslim edeceğiz. Yine yangından etkilenen bölgelerde ağır hasar gören iş yerleri, köy konağı, cami için de proje çalışmalarımızı tamamladık. Yer tespit çalışmalarını yürüteceğiz ve buralarda da hızlı bir şekilde inşaat faaliyetlerini başlatmış olacağız" ifadelerine yer vermişti.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER