Marmaris

KADINLARDAN DEPREM SEFERBERLİĞİ

KADINLARDAN DEPREM SEFERBERLİĞİ
11-02-2023 12:27
48

 

Muğla Olgunlaşma Enstitüsü’ndeki kadınlar, deprem bölgesine ulaştırılmak üzere çocuk ve yetişkinler için panço, atkı, bere, boyunluk, eşofman altı, kaban, pijama, battaniye gibi kıyafetler ile çocuklar için oyuncak üretiliyor.

 

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve birçok ilde yıkıma sebep olan ve 13 milyon vatandaşın etkilendiği depremin yaraları sarılmaya çalışıyor. Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen yardım kampanyalarının yanında meslek liseleri ve Olgunlaşma Enstitüleri de kolları sıvadı. Muğla Olgunlaşma Enstitüsünde kurulan atölyelerde yaklaşık 30 usta öğretici depremzedeler için çocuk ve yetişkinler için panço, atkı, bere, boyunluk, pantolon, kaban, pijama, battaniye vb. kıyafetler ile çocuklar için oyuncak üretiliyor. Yapılan kıyafet ve oyuncaklar paketlenerek deprem bölgesine gönderildi.

ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

 Süreyya Eraslan, “Muğla Olgunlaşma Enstitüsündeyiz ve sonuçta vatana millete yardım için depremzedelerimize yardım için battaniye, pelerin, eşofman altı, boyunluk gibi elimizden gelen ihtiyaç giderici eşyaları yapmaya çalışıyoruz.”  dedi.

DEPREMZEDELERİN ACILARINI PAYLAŞIYORUZ

Depremzedelerin acılarını paylaştığını aktaran Nagihan Özdoğan, “Biz şal dokuyoruz. Şuanda biliyorsunuz tüm acı içindeyiz ülke olarak. Depremzedelere, depremdeki mağdur olan kardeşlerimize şal dokuyoruz. Bütün arkadaşlarla hep beraber yün şallar dokuyoruz. İnşallah bir daha bu acıları yaşamayız.” diye konuştu.

Zeynep Karacan, “Muğla Olgunlaşma Enstitüsünde dokuma bölümü sorumlusuyum. Şuanda ülkemizde yaşanmakta olan depremle ilgili yapabileceğimiz bütün her şeyi elimizden geleni 3 günden beri deprem anından itibaren okulumuzdaki tezgahlarımızı, dikiş bölümünü bütün ekip birlikte çalışmaktayız. Biz bu atölyede yün şallar yapıyoruz. İnşallah onları bir nebze ısıtabiliriz. Elimizden karın kararınca ne geliyorsa bütün ekip çalışmaktayız.”

MİKAİL ZEYBEK


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER