Sağlık

Kardiyoloji dünyası ACS25 ile 12’nci kez İstanbul’da buluştu

Girişimsel kardiyoloji alanındaki yeni ve özellikli uygulamaların ele alındığı ileri kardiyovasküler çözümler (acs)’in 12’nci sempozyumu istinye üniversitesi vadi kampüsü’nde gerçekleşti. Türkiye’nin en köklü bilimsel organizasyonlarından biri haline gelen acs’ye yurt içi ve dışından çevrim içi ve yüz yüze olarak binden fazla kişi katıldı. Sempozyumda, girişimsel kardiyoloji ve aritmi alanındaki çözümler canlı olgular üzerinden paylaşıldı.

Kardiyoloji dünyası ACS25 ile 12’nci kez İstanbul’da buluştu
20-05-2025 14:46

Girişimsel kardiyoloji alanındaki yeni ve özellikli uygulamaların ele alındığı İleri Kardiyovasküler Çözümler (ACS)’in 12’nci Sempozyumu İstinye Üniversitesi Vadi Kampüsü’nde gerçekleşti. Türkiye’nin en köklü bilimsel organizasyonlarından biri haline gelen ACS’ye yurt içi ve dışından çevrim içi ve yüz yüze olarak binden fazla kişi katıldı. Sempozyumda, girişimsel kardiyoloji ve aritmi alanındaki çözümler canlı olgular üzerinden paylaşıldı. Türkiye’nin bilimsel organizasyonlarından İleri Kardiyovasküler Çözümler Sempozyumu (ACS2025)’nun 12’ncisi İstinye Üniversitesi Vadi Kampüsü’nde yapıldı. Sempozyumun açılış konuşmasını Liv Hospital Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Alp Burak Çatakoğlu yaptı. Çatakoğlu konuşmasında, "ACS25 bu sene on ikinci toplantısıyla iki gün boyunca dolu dolu kardiyoloji konuşan cesur bir toplantı olarak umuyorum verimli bir şekilde devam edecek" dedi. Sempozyum 20 oturumda gerçekleştirildi


ACS25’in düzenleme komitesinde Liv Hospital Kardiyoloji Uzmanları Prof. Dr. Alp Burak Çatakoğlu ve Prof. Dr. Enis Oğuz’un yanı sıra, Prof. Dr. Mehmet Vefik Yazıcıoğlu, Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Tevfik Ecder, Doç. Dr. Batur Gönenç Kanar ve Uzm. Dr. Ayşegül Karahan da yer aldı. 20 oturumda yapılan sempozyumda Almanya ve Kanada’da bulunan bilim insanları ile de canlı bağlantılar yapıldı. Hekimler canlı cerrahi sırasında görüşlerini belirtti


"Kireçlenmiş Damarlar Yüksek Risk mi Taşır? Orbital Aterektomi ile Güvenli Müdahale" başlıklı oturumda canlı girişim yapıldı. Prof. Dr. Alp Burak Çatakoğlu’nun gerçekleştirdiği ve salonda eş zamanlı olarak yayınlanan bu oturumda, damar sertliği ve kireçlenmenin yoğun olduğu zor vakalarda uygulanan özel bir tedavi yöntemi olan "orbital aterektomi" ele alındı. Bu yöntemin hangi durumlarda kullanılması gerektiği, nasıl işlediği ve hastalar üzerindeki etkileri konusunda uzmanlar görüşlerini paylaştı. "Sempozyumun 12’ncisini düzenliyoruz"


ACS etkinliğinin çok kapsamlı bir toplantı olduğuna değinen Prof. Dr. Alp Burak Çatakoğlu, "Sempozyumun bu sene 12’ncisini düzenliyoruz olguları ileri teknolojiler kullanarak çözmeye çalışıyoruz. Mevcutta her sene gelişen yenilikçi teknolojilerle aslında daha önce tedavi edemediğimiz pek çok kalp hastasını tedavi edebilir haldeyiz. Bunları her sene toplanarak ACS dediğimiz bu toplantıda tartışıyoruz. Ortak bir akılla zor problemleri çözmeye çalışıyoruz. Sadece teknoloji kullanıcısı olarak değil aynı zamanda teknoloji üretmek içinde gerekli kapıları açmaya çalışıyoruz. Mühendislerinde katıldığı ve kardiyoloklarında bulunduğu geniş bir toplantı" dedi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER