Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentteki raylı sistem ağını Kartepe ilçesine ulaştırmak için başlattığı çalışmalarda ray döşeme aşamasına geçti.
Kent içi ulaşımda konforu artırmak ve ulaşım ağını genişletmek amacıyla yürütülen proje kapsamında, İzmit’ten Kartepe istikametine uzanacak 1,4 kilometrelik yeni hatta çalışmalar sürüyor. Ekipler, güzergah üzerindeki 150 metrelik alanda ray montajını yaparak ana beton döküm işlemini gerçekleştirdi. Hattın enerji ihtiyacını karşılayacak trafo merkezi için de kazı çalışmalarına yakın zamanda başlanacağı bildirildi. Yeni hat üzerinde 2 durak yer alacak
Proje tamamlandığında tramvay ağına eklenecek 1,4 kilometrelik kısımda iki yeni durak hizmet verecek. Duraklardan ilkinin Büyükşehir Belediyesi kampüs alanının bulunduğu eski EDOK Komutanlığı bölgesinde, ikincisinin ise Nesibe Aydın Okulları mevkisinde konumlandırılacağı belirtildi.
Mevcutta 18,7 kilometre uzunluğa ve 27 durağa sahip tramvay hattı, Kocaeli Stadyumu’na kadar ulaşım sağlıyor. Yeni etabın devreye girmesiyle raylı sistem ağı Kartepe içlerine doğru genişlemiş olacak.
HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA