Asayiş

Kazakistan’da ev yangını: 9’u çocuk 12 kişi öldü

KAZAKİSTAN’DA BİR EVDE ÇIKAN YANGINDA 9’U ÇOCUK 12 KİŞİ ÖLDÜ

Kazakistan’da ev yangını: 9’u çocuk 12 kişi öldü
18-11-2025 18:27

Kazakistan’ın Türkistan bölgesinde 2 katlı bir evde çıkan yangında 9’u çocuk 12 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.


Kazakistan’ın Türkistan bölgesinde bulunan Jetisay ilçesinin Algabas köyünde 2 katlı bir evde yangın çıktı. Türkistan Bölgesi Acil Durumlar Departmanı tarafından yapılan yazılı açıklamada, sabah saatlerinde Algabas köyünde iki katlı bir evde yangın ihbarı alındığı belirtilerek, itfaiye ekiplerinin olay yerine ulaşmasıyla yangının evi tamamen kapladığının tespit edildiği kaydedildi.


Açıklamada, "Yangının söndürülmesi sırasında evden bilinçsiz halde üç kişi tahliye edildi ve sağlık ekiplerine teslim edildi. İçeride 9’u çocuk olmak üzere 12 kişi ölü halde bulundu. Komşuların anlattıklarına göre, yangın öncesi evde bir etkinlik yapıldı. Yangın 360 metrekarelik bir alanda tamamen söndürüldü. Olay yerinde acil servisler çalışıyor. Soruşturma başlatıldı, yangın nedeni araştırılıyor" denildi. Yangından 3 kişi yaralı kurtuldu


Kazakistan Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yangından 3 kişinin ise yaralı olarak kurtulduğu ifade edilerek, yaralıların tedavi için hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Cumhurbaşkanı Tokayev’den başsağlığı mesajı


Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ise yangında hayatı kaybedenler için başsağlığı diledi. Cumhurbaşkanı Sözcüsü Ruslan Celdibay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Tokayev’in Jetisay ilçesindeki evde yangında insanların hayatını kaybetmesi dolayısıyla taziyelerini ilettiğini kaydederek, "Hükümete ve bölge valiliğine ölenlerin yakınlarına gereken tüm yardımı sağlama ve olayın nedenini araştırma talimatı verdi" ifadelerini kullandı.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER