Karabük Üniversitesi(KBÜ), Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ile Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle ilk "Doktora Mezunları Buluşması" etkinliğini düzenledi.
Karabük Üniversitesi, Doktora Mezunları Buluşması’nda mezunlarını bir araya getirerek hem eğitim süreçlerini hem de kariyer deneyimlerini paylaşmalarını sağladı.
15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda yapılan programa üniversite yöneticileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Açılış konuşmasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, lisansından doktorasına, doçentliğinden profesörlüğüne kadar tüm akademik kariyerini KBÜ’de tamamlayan hocaların olduğunu belirterek, "Bu da neyi gösterir? Karabük Üniversitesi artık köklü bir eğitim kurumudur. Hem mezunlarımızın hoca ve yönetici olarak görev almasıyla hem de hocalarımızın yaptıkları araştırmalar, yayınlar, buluşlar ve bunların uygulamaya geçirilmesiyle her alanda etkimizi gösteriyoruz" dedi.
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zeynep Özcan, etkinliğin önemini, "Bu buluşma sadece bir yeniden bir araya gelme değil, aynı zamanda bir paylaşım, iş birliği ve dayanışma fırsatıdır. Sizlerin deneyimleri yeni araştırmacılar için yol gösterici, bizler için ise Enstitümüzü geleceğe taşıyan güçlü birer geri bildirim niteliğindedir" cümleleriyle vurguladı.
Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Ümmet Aydan, mezunlara verilen desteğin sürdüğünü belirterek, "Değerli mezunlarımız, Kariyer Merkezimizin desteği öğrencilik yıllarında sınırlı değildir. Mezuniyet sonrası kariyer yolculuğunun her safhasında iş arama süreçleri, kariyer planlaması, yurt içi ve yurt dışı araştırma bursları hakkında bilgilendirme ve bireysel rehberlikle yanınızda olmaya devam edeceğimizi bilmenizi isterim" şeklinde konuştu.
Mezunlardan deneyim paylaşımı
Etkinlikte Karabük Üniversitesi doktora mezunlarından Dr. İsa Özkan, Dr. Emine Bozkurt ve Dr. İlknur Zeydan deneyimlerini aktardı.
Dr. Emine Bozkurt, Karabük Üniversitesinde aldığı lisansüstü eğitimin mesleki gelişimine önemli katkılar sağladığını ve okul yöneticiliği yaklaşımına yeni bir bakış açısı kazandırdığını belirterek, "Karabük Üniversitesi bana sadece akademik bir unvan kazandırmadı, sorgulamayı, araştırmayı, bilgiyi paylaşmayı, yani gerçek anlamda öğrenmeyi öğretti. Bugün bir okul yöneticisi olarak attığım her adımda burada edindiğim bilgi ve deneyimlerin izini taşıyorum" dedi.
Dr. İsa Özkan, konuşmasında yüksek lisans ve doktora süreçlerinde Karabük Üniversitesi’nden aldığı eğitimin kendisi için ne kadar değerli olduğunu paylaştı. Geçmiş deneyimlerinden örnekler vererek üniversiteye yatay geçiş sürecini anlattı, destek olan hocalarına ve tez danışmanı Prof. Dr. Arzu Özyürek’e teşekkür etti, kurumun kendisine hem eğitim hem ilham kaynağı olduğunu vurguladı.
Dr. İlknur Zeydan, Karabük Üniversitesi’nde tamamladığı doktora sürecinde aldığı destek ve kazandığı deneyimlerin kendisi için çok değerli olduğunu belirtti. Zeydan, akademik süreç boyunca hocaları ve idari çalışanların kendisine büyük destek verdiğini vurgulayarak, üniversitenin kendisine kattığı vizyon ve misyon sayesinde kişisel ve mesleki olarak geliştiğini ifade etti.
HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA