Gündem

Kırklareli’nde gübre bayilerine yönelik denetimler sürüyor

KIRKLARELİ’NDE GÜBRE BAYİLERİNE YÖNELİK DENETİMLER SÜRÜYOR

Kırklareli’nde gübre bayilerine yönelik denetimler sürüyor
06-02-2026 19:58

Tarımda Kullanılan Gübrelerin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliği çerçevesinde, Kırklareli’nde faaliyet gösteren gübre dağıtıcı ve bayilerine yönelik denetimler aralıksız devam ediyor.


Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde; satışa sunulan gübrelerin etiket bilgileri, içerik uygunluğu, ambalaj durumu, barkod ve parti numaraları ile mevzuata uygunlukları titizlikle kontrol ediliyor. Ayrıca ürünlerin kayıt ve izlenebilirlik belgeleri incelenerek, çiftçilerin güvenilir ve kaliteli gübreye ulaşması hedefleniyor.


Denetimler sırasında mevzuata aykırı durumların tespit edilmesi halinde ilgili işletmelere idari yaptırımlar uygulanırken, eksiklik görülen işletmelere gerekli uyarılar yapılıyor. Yetkililer, tarımsal üretimde kalite ve verimin artırılması amacıyla denetimlerin belirli periyotlarla devam edeceğini belirtti.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER