Gündem

Kırsal mahallelerde karla mücadele devam ediyor

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 29 ARALIK’TA BAŞLAYAN KAR YAĞIŞININ ARDINDAN KIRSAL MAHALLELERDE YÜRÜTTÜĞÜ KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA 13 OCAK’A KADAR TOPLAM 6 BİN 290,1 KİLOMETRELİK YOLU ULAŞIMA AÇTI.

Kırsal mahallelerde karla mücadele devam ediyor
14-01-2026 10:20

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 29 Aralıkta başlayan kar yağışının ardından kırsal mahallelerde yürüttüğü karla mücadele çalışmaları kapsamında 13 Ocaka kadar toplam 6 bin 290,1 kilometrelik yolu ulaşıma açtı.


Büyükşehir Belediyesi, yoğun kar yağışı ve buzlanmanın kırsal mahallelerde ulaşımı aksatmaması amacıyla kar temizleme ve yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, ilçe belediyeleriyle koordineli şekilde gece gündüz sahada görev yaparak kapalı yolları ulaşıma açıyor. 29 Aralıkta başlayan kar yağışının ardından başlatılan çalışmalar kapsamında, kırsal mahallelerde toplam 6 bin 290,1 kilometrelik yol kardan temizlendi.


Kar yağışının dün etkili olduğu Kulp, Lice ve Silvan ilçelerinde de kapanan kırsal mahalle yollarının açılması için ekiplerin yol açma ve kar temizleme çalışmaları devam ediyor.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER