
Muğla Büyükşehir Belediyesi, Knidos Antik Kenti'nde "Gökyüzünün Senfonisi" adlı konser düzenliyor. 13 Ağustos'ta Datça Knidos'ta gerçekleşecek etkinlik, 12-13 Ağustos'ta beklenen meteor yağmurlarından ilham alınarak tasarlandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası, Şef Kutay Maktay ve Başkemancı İrem Kırbay yönetiminde unutulmaz bir gece sunmayı amaçlıyor.
Knidos Antik Kenti, tarihi ve kültürel önemiyle bilinen bir yerleşim yeri. Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2018'de burada düzenlediği Muğla Flüt Konçertosu'ndan sonra şimdi de "Meteor Yağmurları Gökyüzünün Senfonisi" konseriyle dikkat çekiyor. 12-13 Ağustos'ta gerçekleşecek olan Perseid meteor yağmuru, bu etkinlik için özel bir zamanı işaret ediyor. Saatte 60 ile 100 arasında yıldız kaymasının beklendiği bu gece, görsel ve akustik bir şölen sunmayı hedefliyor.
Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin bu etkinliği, tarih ve doğa tutkunlarını bir araya getirerek gökyüzünün büyüleyici güzelliklerini ve müziği buluşturuyor. Antik kentte düzenlenecek konser, meteor yağmurlarının görsel şölenini müzikle birleştirerek katılımcılara unutulmaz bir deneyim sunmayı amaçlıyor.
Editor : Nur DÜZEN