Gündem

Konya’da soğuktan süs havuzları buz tuttu

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDA KAR ETKİSİNİ GÖSTERİRKEN, KONYA ŞEHİR MERKEZİ KAR YAĞIŞINI GÖRMEDİ. HAVA SICAKLIĞI GECE SAATLERİNDE İL MERKEZİNDE EN DÜŞÜK -8 DERECE CİVARINDA ÖLÇÜLÜRKEN, SABAH GÜNEŞLİ VE SOĞUK BİR HAVA HAKİM OLDU, SÜS HAVUZLARI BUZ TUTTU.

Konya’da soğuktan süs havuzları buz tuttu
02-01-2026 12:16

Türkiye’nin dört bir yanında kar etkisini gösterirken, Konya şehir merkezi kar yağışını görmedi. Hava sıcaklığı gece saatlerinde il merkezinde en düşük-8 derece civarında ölçülürken, sabah güneşli ve soğuk bir hava hakim oldu, süs havuzları buz tuttu.


Türkiye genelinde etkisini artıran soğuk ve yağışlı hava dalgası birçok ilde kar yağışını beraberinde getirdi. Konya şehir merkezinde ise beklenen kar yağışı henüz gelmedi. Şehirde güneşli bir hava hakim olurken, gece en düşük -8 derecelerde olan hava sıcaklıkları sabah saatlerinde -5 derece civarında ölçüldü.


Parklardaki ve cadde kenarlarında bulunan bazı süs havuzları ise soğuktan dondu. Kültürpark içerisinde bulunan havuz da kısım kısım buz tutarken, havuzdaki kuğular ve ördeklerden bir bölümü fıskiyelerin aktığı buz tutmayan yerlerde yüzdü. Bazı ördekler ise buz üzerinde yürüdü.


Vatandaşlar da havanın soğuk olduğunu, kar yağmamasından dolayı ayazın etkili olduğunu belirtti.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER