Gündem

Kuşadası’nda kuvvetli yağış alarmı

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN BÖLGE GENELİNDE YAPTIĞI ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARILARININ ARDINDAN, KUŞADASI’NDA SEL VE SU TAŞKINLARINA KARŞI HAZIRLIK ÇALIŞMALARI EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARILDI.

Kuşadası’nda kuvvetli yağış alarmı
01-02-2026 15:45

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün bölge genelinde yaptığı şiddetli yağış uyarılarının ardından, Kuşadası’nda sel ve su taşkınlarına karşı hazırlık çalışmaları en üst seviyeye çıkarıldı.


Kuşadası Kaymakamı İbrahim Keklik başkanlığında düzenlenen acil durum toplantısında, ilçenin afetlere karşı direnç kapasitesi ve kurumların saha planlamaları kapsamlı bir şekilde değerlendirildi. Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen kritik zirveye emniyet, jandarma ve AFAD yetkililerinin yanı sıra Aydın Büyükşehir Belediyesi, ASKİ Genel Müdürlüğü, Kuşadası Belediyesi ve AKUT ekipleri katılım sağladı. Toplantıda, özellikle yoğun yağışın altyapı üzerinde oluşturabileceği baskıyı en aza indirmek ve hızlı müdahale ağını kurmak adına tüm birimlerin eşgüdümlü hareket etmesi kararlaştırıldı.


Toplantı neticesinde alınan stratejik kararlar doğrultusunda, ASKİ ve ilgili belediye ekipleri ilçedeki ana arterler ile riskli mahallelerdeki drenaj hattı temizliklerini hızlandırdı. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi iş makineleri, muhtemel taşkın noktalarına yakın bölgelerde konuşlandırılırken, ASKİ Genel Müdürlüğü de su tahliye pompaları ve vidanjör ekiplerini teyakkuz haline getirdi. AKUT ekiplerinin ise teknik ekipman ve profesyonel gönüllü gücüyle her türlü arama kurtarma senaryosuna karşı operasyonel hazırlıklarını tamamladığı bildirildi.


Kaymakam İbrahim Keklik, kamu kurumlarının, yerel yönetimlerin ve sivil toplumun tam bir koordinasyon içinde olduğunu ifade ederek halkın güvenliği için tüm imkanların seferber edildiğini vurguladı. Vatandaşların can ve mal güvenliği için riskli alanlardan uzak durmaları, dere yatakları çevresine araç park etmemeleri ve acil durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden iletişime geçmeleri gerektiği önemle hatırlatıldı.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER