Asayiş

Lüleburgaz’da sel tatbikatı yapıldı

AFET DURUMLARINA KARŞI HAZIRLIK AMACIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEN TATBİKATTA EKİPLERİN MÜDAHALE KAPASİTESİ TEST EDİLDİ.

Lüleburgaz’da sel tatbikatı yapıldı
09-04-2026 18:31

Lüleburgaz’da Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde gerçekleştirilen sel, taşkın ve su baskını tatbikatında yaklaşık 1000 personel görev aldı.


AFAD koordinasyonunda düzenlenen tatbikatta, senaryo gereği Lüleburgaz Deresi’nde meydana gelen taşkın sonrası tüm kurum ve kuruluşlar harekete geçirildi. Muhtemel afet durumlarına karşı hazırlık amacıyla gerçekleştirilen tatbikatta ekiplerin müdahale kapasitesi test edildi. Yerel düzeyde gerçekleştirilen tatbikatta arama kurtarma, tahliye ve kriz yönetimi süreçleri uygulamalı olarak canlandırıldı. Tatbikat sayesinde kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi ve afetlere karşı hazırlık seviyesinin artırılması hedeflendi.


Lüleburgaz Belediyesi de çalışmalara 22 araç ve 120 personelle destek verdi.


Belediye yetkilileri, tatbikatta Lüleburgaz Deresi’nde oluşabilecek taşkın senaryosu üzerinden kamu kurumlarının müdahale kapasitesinin ölçüldüğünü ifade etti.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER