Ekonomi

Malatya’da zirai donun vurduğu bölgelerde meyve üretiminde baraj çevresi umut oldu

Malatya'da nisan ayında etkili olan zirai don, birçok bölgede meyve ağaçlarına zarar vererek ciddi ürün kayıplarına yol açtı. Doğanyol ilçesinde, baraj kenarında yetişen kayısı, dut ve çilek gibi meyveler ise don zararından etkilenmeyerek çiftçinin yüzünü güldürdü.

Malatya’da zirai donun vurduğu bölgelerde meyve üretiminde baraj çevresi umut oldu
02-07-2025 10:01

Malatya’da Nisan ayında etkili olan zirai don, birçok bölgede meyve ağaçlarına zarar vererek ciddi ürün kayıplarına yol açtı. Doğanyol ilçesinde, baraj kenarında yetişen kayısı, dut ve çilek gibi meyveler ise don zararından etkilenmeyerek çiftçinin yüzünü güldürdü.


Kayısı üretiminde Türkiye’nin en önemli merkezi durumunda olan Malatya’da, bu yıl yaşanan don felaketi birçok üreticiyi zor durumda bıraktı. Kent genelinde ciddi rekolte kaybı yaşanırken, baraj kenarındaki bölgelerde yetişen meyveler ise büyük ölçekte zarar görmedi.


Doğanyol ilçesinde üretim yapan çiftçi Şaban Genç, bu yıl özellikle dut ve kayısıda yüksek verim elde ettiklerini söyledi. Dutlardan elde ettikleri pekmezin bir kısmını kendi ihtiyaçları için ayırdıklarını belirten Genç, kalan kısmını ise satışa sunduklarını kaydetti.


Pekmezin kilogramını 300 TL’den satışa sunduklarını ifade eden Genç, baraj çevresindeki tarım alanlarının bu yıl üreticiler için adeta umut kaynağı haline geldiğini söyledi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER