İnsan

Malatya Sonsöz Gazetesi’nden 28 Şubat protestosu

TÜRKİYE’NİN DEMOKRASİ TARİHİNE POST-MODERN DARBE OLARAK GEÇEN 28 ŞUBAT’IN YIL DÖNÜMÜNDE, MALATYA’NIN GÜÇLÜ SESİ MALATYA SONSÖZ GAZETESİ, SİYAH-BEYAZ BASKIYLA ÇIKTI.

Malatya Sonsöz Gazetesi’nden 28 Şubat protestosu
28-02-2026 12:54

Türkiye’nin demokrasi tarihine post-modern darbe olarak geçen 28 Şubat’ın yıl dönümünde, Malatya Sonsöz Gazetesi, siyah-beyaz baskıyla çıktı.


Malatya Sonsöz Gazetesi, kurulduğu günden bu yana sürdürdüğü gelenekle, tüm darbe ve muhtıra yıl dönümlerinde olduğu gibi bugün de okurlarının karşısına siyah-beyaz baskıyla çıktı.


Gazetenin imtiyaz sahibi Ali Er, 28 Şubat sürecinin Türk demokrasisinde açtığı derin yaralara dikkat çekmek amacıyla bu kararı aldıklarını belirtti. Her yıl darbe yıl dönümlerinde gazetenin renklerini feda ettiklerini vurgulayan Er, "28 Şubat, milli iradeye ve bu milletin değerlerine yönelik yapılmış karanlık bir müdahaledir. Biz Malatya Sonsöz Gazetesi olarak, o günlerin puslu ve baskıcı atmosferini hafızalarda diri tutmak için her yıl bu tarihte siyah-beyaz baskı yapıyoruz. Renklerimizden vazgeçiyoruz çünkü o dönem Türkiye’nin üzerine çöken karanlığı unutmadık, unutturmayacağız" dedi.


"Demokrasi nöbetimiz sayfalarda sürecek"


Ali Er, Malatya Sonsöz Gazetesi’nin sadece bir haber kaynağı değil, aynı zamanda bir demokrasi kalesi olduğunu ifade ederek, "Sadece 28 Şubat’ta değil, 12 Eylül gibi hain girişimlerin yıl dönümlerinde de aynı tavrı sergiliyoruz. Bu bizim için bir gelenek ve bir namus borcudur. Malatya basını olarak, milletin iradesine vurulmak istenen her zincire karşı kalemimizle ve duruşumuzla direnmeye devam edeceğiz. Bu siyah-beyaz sayfalar, Türkiye’nin bir daha asla o gri günlere dönmemesi için verilmiş bir mesajdır" diye konuştu.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER