
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in dünyaya gelişinin kutlandığı Mevlid Kandili dolayısıyla Mardinli vatandaşlar camilere akın etti.
Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince Şakir Nuhoğlu Camii’nde düzenlenen programlarda Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı, dualar edildi ve ilahiler okundu. Yatsı namazı öncesi gerçekleştirilen programa genç-yaşlı her yaştan vatandaş yoğun ilgi göstererek camileri doldurdu.
Programa katılan vatandaşlardan İslam Nas, Mevlid Kandili’nin sadece bir geceyle sınırlı kalmaması gerektiğini vurgulayarak, "Ümmet olarak birliğimizin ve dirliğimizin sağlanacağı daha hayırlı gecelerde buluşmak gerekiyor. Bu buluşmaların en önemli sebebi Gazze, Filistin olmalı. Şu an orada yaşanan zülüm arşı alayı geçti. Orada yaşanan kıyım artık Müslümanların onurunu izzetini zedeleyecek seviyede bir hale geldi. Artık birliktelik içinde bu kıyıma, bu katliama bir dur diyebilmeliyiz. Rabbim bize imanımızı güçlendirecek bir bilinç ve şuur nasip etsin" dedi.
Vatandaşlardan Betül Aydın ise programdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Peygamberimizin doğum gününü böyle anmaları çok hoşuma gitti. Çok güzel bir program hazırlanmış, ikramlar vardı. Gerçekten çok güzel bir geceydi" diye konuştu.
Emir Hamza Vural da geceyi çok güzel geçirdiklerini belirterek, "Namaz kıldık, ikramlarımızı yedik, bisiklet sürdük. Hava da serindi. Çok mutlu olduk, valimize ve belediyemize teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.
Mevlid Kandili dolayısıyla camilerde düzenlenen programlar gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.
HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA