Marmaris

Marmaris kapalı çarşı’da yıkım çalışmaları başladı

Marmaris’in son dönemde en çok tartışılan konularından biri olan Kapalı Çarşı’nın üst örtüsünün kaldırılarak açık çarşıya dönüştürülmesi projesinde yıkım çalışmaları resmen başladı.

20-11-2025 14:55
20-11-2025 15:03
Marmaris Belediyesi tarafından hazırlanan proje kapsamında alınan kararla, ilçenin merkezinde yer alan ve yaklaşık 500 dükkânın bulunduğu Kapalı Çarşı’daki kapalı alanların yıkımına başlandı. Belediye Başkanı Acar Ünlü’nün de alana gelmesiyle birlikte çalışmalar hız kazandı. Başkan Ünlü’ye zabıta ekipleri de eşlik etti. İş makineleri çarşının girişine konumlandırılırken, demir üst yapıların sökümüne işçiler tarafından başlandı.
Esnaflar sessiz kaldı
Yıkımın öğle saatlerinde başlamasıyla birlikte, daha önce birçok kez dilekçe vererek projeye itiraz eden çarşı esnafı bu kez sessiz kaldı. Esnaf ve esnaf odası, yaz aylarında kavurucu sıcaklardan, kış aylarında ise yağmurdan korunmak için önemli olduğunu savundukları üst yapının sökülmesine karşı daha önce basın açıklamaları yapmıştı. Ancak tüm girişimlere rağmen yıkımın önüne geçilemedi.
Yıkım çalışmalarının önümüzdeki günlerde kademeli olarak devam edeceği belirtildi.

Editor : GÜLDEMET KIZIL
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER