Eğitim

Minikler, arılarla buluştu balın yolculuğunu öğrendi

Dünya arı günü uygulamalı olarak kutlandı

Minikler, arılarla buluştu balın yolculuğunu öğrendi
22-05-2025 10:29

MANİSA (İHA) – Manisa’nın Alaşehir ilçesindeki TOBB Anaokulu’nda eğitim gören minik öğrenciler, Dünya Arı Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte arılarla buluştu. Etkinlikte öğrenciler, hem arıcılığı hem de balın üretim sürecini yakından tanıma fırsatı buldu.


Arıcılık eğitimi almış öğretmen Ali Güçlü’nün öncülüğünde gerçekleştirilen programda, öğrenciler arı kovanları ve bal peteklerine dokunarak arıcılıkla ilgili bilgi aldı. Arıların doğadaki önemi, polinasyon süreci, kovanlarda bal üretimi ve balın faydaları gibi konularda öğrencilere ve velilere bilgilendirme yapıldı.


Etkinliğe aileleriyle birlikte katılan öğrenciler, öğrendiklerini pekiştirmek amacıyla 3 boyutlu proje çalışmaları gerçekleştirdi.


TOBB Anaokulu Müdürü Sedat Karakaya, "Eğitimde en etkili yöntem yaşayarak öğrenmedir. Bugün minik öğrencilerimiz, öğretmenimizden aldıkları bilgilerle unutamayacakları bir deneyim yaşadı. Bilgiler zamanla unutulabilir ancak yaşanan tecrübeler kalıcı olur. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek." dedi.


Etkinlik sonunda öğrencilerin arıcılıkla ilgili yaptığı çalışmalar sergilenirken, öğrenci ve veliler keyifli anlar yaşadı.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER