Gündem

Muğla’da Yeni GES Projeleriyle Enerji Tasarrufu Başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye ve Bodrum’da yeni GES projeleriyle hem enerji tasarrufu hem de çevre dostu üretimi artırmayı hedefliyor.

Muğla’da Yeni GES Projeleriyle Enerji Tasarrufu Başladı
23-10-2025 14:23
23-10-2025 15:09

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde faaliyet gösteren ve ciddi bir tasarruf sağlayan Güneş Enerjisi Santrallerine (GES) yenilerini ekliyor. Bu kapsamda Fethiye Atıksu Arıtma Tesisinde GES panellerinin montajına başlandı. Buradaki çalışmanın tamamlanması ile birlikte proje Bodrum Turgutreis Atıksu Arıtma Tesisinde devam edecek.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın önemle üzerinde durmuş olduğu enerjinin doğru kullanımı ve çevre dostu projelerle tasarruf doğrultusunda yeni GES’lerin yapım çalışmalarına Fethiye’de başlarken Bodrum Turgutreis’te devam edecek.

Yenilenebilir kaynaklara yönelik yeni GES’ler

MUSKİ Genel Müdürlüğü çevreye zarar vermeyen yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak ürettiği enerjinden bugüne kadar 42 Milyon TL tasarruf sağladı. Bu tasarruf ile tesislerin tüketmiş olduğu elektriğin büyük kısmı karşılanmakla birlikte temiz enerji kaynağı kullanımıyla, hava kirliliğinin, karbon salınımının önüne geçiliyor. MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından planlı olarak il genelindeki tesislere kurulması planlanan GES’lere Fethiye’de başlanıldı. Fethiye’de kurulmasına başlanılan GES’in tasarrufa yönelik ciddi bir proje olduğuna değinen MUSKİ Makine İkmal Dairesi Başkanlığı Enerji Sistemleri Mühendisi Gökhan Görsel, Fethiye ilçesinde yer alan atık su arıtma tesisinin çatısına GES yapımına başladıklarını, kurulumun günlük olarak 245 kWh saat, yıllık olarak yaklaşık 300 bin kWh saat elektrik üretimi gerçekleştireceğini açıkladı. Görsel, bu tesis ile yılsonu itibariyle 1 milyon TL değerinde tasarruf sağlamayı planladıklarını belirtti.

Kıyı Ege Belediyeler birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, daha temiz bir gelecek için yenilenebilir kaynakların kullanımına yönelik çalışmaların değerini vurgularken, Muğla’nın ülkenin en çok güneşlenmeye sahip illerinden birisi olduğunu söyledi. Başkan Aras, il genelinde kurdukları ve kuracakları GES’lerle birlikte çevreye olan zararları en aza indirmeye çalıştıklarını açıkladı.



HABER KAYNAĞI : İHA


Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER