Turizm

TÜRK TURİSTLERE 10 ADADA VİZESİZ SEYAHAT KAPISINI AÇIYOR

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, mart ayından itibaren Türk vatandaşlarına 10 Yunan adasına vizesiz seyahat imkanı tanıyan anlaşmayı duyurdu. İlişkilerin normalleşmesiyle birlikte, turistik ziyaretlerin artması ve yaz aylarında sürekli olarak geçerli olacak bu kolaylık, Türk turistler için heyecan verici bir gelişme.

TÜRK TURİSTLERE 10 ADADA VİZESİZ SEYAHAT KAPISINI AÇIYOR
11-01-2024 14:20
11-01-2024 14:54

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türk turistlere yönelik vize kolaylığı anlaşmasıyla ilgili heyecan verici gelişmeleri duyurdu. Miçotakis, Yunan adalarına seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları için mart ayından itibaren kapıda vize uygulamasının başlayacağını açıkladı.

Yunanistan Başbakanı, Türkiye ile olan ilişkilerin olumlu bir seyir izlediğini vurgulayarak, Türk turistlere 10 adaya girişte vize kolaylığı sağlanacak bir uygulamanın hayata geçirileceğini belirtti. Anlaşmanın mart ayından itibaren yürürlüğe gireceğini ifade eden Miçotakis, bu vize kolaylığından tüm ilkbahar ve yaz boyunca faydalanılabileceğini söyledi. Ayrıca, Başbakan, bu anlaşmanın sürekli olacağına olan inancını dile getirdi.

Yunanistan’ın Göçten Sorumlu Bakanı Dimitris Kairides'in önceki açıklamalarına göre, Türk vatandaşlarının vizesiz gidebileceği 10 ada şu şekilde sıralanmaktadır:

1. Sakız Adası
2. Midilli Adası
3. Rodos Adası
4. Samos Adası
5. Kos Adası
6. Meis Adası
7. Patmos Adası
8. Leros Adası
9. Kalimnos Adası
10. Simi Adası

Bu yeni adımla birlikte, Türk turistlerin Yunan adalarını keşfetmesi ve ülkeler arasındaki turistik ilişkilerin güçlenmesi beklenmektedir.


Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER