
Rus tur operatörleri birliği ATOR'un açıklamasına göre, Türkiye'deki paket turlarının fiyatlarında %10 ila %20 arasında bir düşüş yaşandığı belirtiliyor. ATOR'a göre, bu düşüşün nedeni erken rezervasyonların artmasıyla ilişkilendiriliyor.
Ancak, Intourist Genel Müdürü Aleksandr Musikhin'in verdiği bilgilere göre, Rusya'da tur fiyatları genel olarak %15 ila %20 arasında artış göstermekte. Musikhin, özellikle gezi turizmi segmentinde önemli bir fiyat artışının beklendiğini vurguladı. Bunun sebepleri arasında otellerdeki fiyat artışı (%10-15), müze ve gösteri yapılarında (%5-7) yaşanan artışlar ve ulaşım maliyetlerindeki yükseliş öne çıkıyor.
Musikhin'e göre, bu fiyat artışları turistlerin harcamalarını azaltmaya yönlendirebilir. Özellikle tur sürelerinin kısaltılması, gezi programlarının revize edilmesi ve konaklama seçeneklerinin daha ekonomik olanlarla değiştirilmesi gibi önlemler alınabilir.
Editor : Arzu BARIŞKANER