Genel

SEKTÖRDE BİR İLK: EVCİL HAYVAN MAMASI DERNEĞİ KURULDU

Kedi ve köpek mama sektöründe faaliyet gösteren üretici, ihracatçı ve ithalatçı firmalar bir araya gelerek Ankara’da Türkiye’de bir ilk olan Evcil Hayvan Maması Derneği’ni (PETFA) kurdu.

SEKTÖRDE BİR İLK: EVCİL HAYVAN MAMASI DERNEĞİ KURULDU
30-04-2024 16:53
30-04-2024 16:56

Kedi ve köpek mama sektöründe faaliyet gösteren üretici, ihracatçı ve ithalatçı paydaşlar, Ankara’da Evcil Hayvan Maması Derneği (PETFA) dernek çatısı altında bir araya geldi. Evcil hayvan mama sektöründe bir ilki temsil eden girişim, başta doğru beslenmenin önemini yaygınlaştırmak üzere, hayvan sağlık ve refahını etkileyen konularda çalışmalarda bulunacak.

Derneğin kuruluşunu paylaşmak amacıyla Ankara’da gerçekleştirilen lansman toplantısına kamu paydaşları, Avrupa Yem Endüstrisi Federasyonu (FEDIAF) Genel Sekreteri, yabancı ülkelerin temsilcileri, kedi ve köpek mama sektöründe faaliyet gösteren firmaların yöneticileri, veteriner hekimler ve akademisyenler katıldı.

 

DERNEK KEDİ VE KÖPEKLERİN TOPLUMDAKİ ÖNEMLİ ROLÜNÜ VURGULAYACAK

PETFA; güvenli, kaliteli, besleyici ve sektörel standartlara uygunluk ilkeleri çerçevesinde geliştirilmiş paketli hazır mamaların hayvan sağlık ve refahı açısından olumlu etkilerini ön plana alan kamuoyu farkındalık çalışmaları yürütüyor. Sektöre yönelik regulasyonel ve kurumsal altyapının uluslararası standartlar doğrultusunda güçlendirilerek ilerletebilmesi adına kamu ve özel sektör paydaşları ile düzenli iş birliği ve çalışmalar gerçekleştirilecek. Dernek ayrıca, kedi ve köpeklerin toplumdaki önemli rolünü vurgulamaya ve sorumlu evcil hayvan sahipliğini teşvik etmeye yönelik farkındalık çalışmaları da yürütmeyi amaçlıyor.

 

TÜRKİYE’DEKİ EVCİL HAYVAN MAMA SEKTÖRÜ 1,9 MİLYAR DOLAR DEĞERİNDE

Derneğin lansman toplantısında konuşan PETFA Yönetim Kurulu Başkanı Çağla Çavuşoğlu, Türkiye’de evcil hayvan mama sektörünün büyüklüğünün yaklaşık olarak 1,9 milyar dolara ulaştığını söyledi. Çavuşoğlu, sektörde atılacak adımların yalnızca hayvan sağlık ve refahına değil; sektörün gelişimine, global pazardaki konumuna ve ülkemizin sosyal ve ekonomik kalkınmasına da olumlu katkılar sağlayacağını ifade ederek, “Salgın dönemi ile birlikte kedi ve köpeklerin yaşamlarımızdaki önemi ve hayvanların insan hayatına sunduğu olumlu etkilerin farkındalığı arttı. Evcil hayvan sahipleri, kedi ve köpeklerini birer aile ferdi olarak görüyor. Kendileri için olduğu gibi, evcil hayvanları için de en iyi yaşam standartlarını sunabilmek üzere gayret gösteriyorlar” dedi.

 

HAYVAN SAĞLIK VE REFAHINI ARTIRABİLECEĞİMİZİ BİLİYORUZ

Çağla Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Kedi ve köpeklerin ihtiyaçlarına uygun olarak uluslararası kalite, hijyen ve gıda güvenliği standartları çerçevesinde üretilmiş, tam ve dengeli beslenmeyi mümkün kılan paketli hazır mamalar ile hayvan sağlık ve refahını artırabileceğimizi biliyoruz. Bugün sayıları yaklaşık 9 milyona varan hayvan sahipleri adına da sektörde yapılacak iyileştirmelerin ciddi bir pozitif dönüşüm etkisi yaratacağına inanıyoruz. Kedi ve köpek mamalarının temel gıda kategorisine dahil edilmesinin, hayvan sağlık ve refahının artırılmasında olumlu etkide bulunacağı açıktır. Bu ve bunun gibi atılabilecek adımlar, ülkemizdeki kedi ve köpek mama sektörünün daha da gelişmesi ve bu alandaki iş ve yatırım ortamının güçlendirilmesi noktasında olumlu etkiler doğuracaktır.”

 

 


Editor : Mustafa SARIİPEK (Yayın Danışmanı)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER