Ekonomi

ALTIN FİYATLARI SERT DÜŞÜŞTE: FED KARARLARI BEKLENİYOR

Altın, haftanın üçüncü gününde sert bir düşüş yaşarken, yatırımcılar ABD Merkez Bankası'nın faiz kararlarına odaklanıyor. Fed'in vereceği mesajlar altının yönünü belirleyecek.

ALTIN FİYATLARI SERT DÜŞÜŞTE: FED KARARLARI BEKLENİYOR
01-05-2024 11:11
01-05-2024 11:16

Altın, geçtiğimiz haftalardaki rekor seviyelerinden yaşadığı büyük düşüşlerin ardından dalgalı bir seyir izlemeye devam ediyor. Bugünün erken saatlerinde, altın fiyatları haftanın üçüncü işlem gününe sert bir düşüşle başladı.

Serbest piyasada gram altın, bugün 2 bin 383 lira seviyesinde işlem görüyor. Dün 2 bin 420 liradan kapanan gram altın, bugün yeni bir düşüşle karşı karşıya.

Yatırımcıların gram altınla birlikte en çok tercih ettiği çeyrek altının fiyatı da bugün 3 bin 908 lira alınırken, satış fiyatı 4 bin 008 lira olarak belirlendi.

Altının ons fiyatı ise şu sıralarda 2 bin 288 dolardan işlem görüyor.

Altın, üst üste üçüncü ayı pozitif tarafta tamamlarken, yatırımcılar bugün ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı ve vereceği mesajlara odaklandı. Fed'in faiz kararı Türkiye saati ile 21.00'de açıklanacak ve Fed Başkanı Powell'ın basın toplantısı ise 21.30'da gerçekleşecek.

Fed'in faizleri daha uzun süre yüksek seviyede tutacağına yönelik beklentiler, altının ons fiyatını baskılarken; altının Fed'den gelecek mesajlara göre yön bulması bekleniyor.


Editor : Nur DÜZEN
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER