Marmaris

YENİ MÜFREDAT TARTIŞMALARI SÜRÜYOR

Veli Der- Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Eğitim Sen Marmaris Temsilciliği, Türkiye genelinde eşzamanlı olarak Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması düzenledi.

07-05-2024 14:49
07-05-2024 14:52

Veli Der- Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Eğitim Sen Marmaris Temsilciliği, Türkiye genelinde eşzamanlı olarak Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, Millî Eğitim Bakanlığı'nın ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak hazırladığı ve "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adı altında sunduğu yeni müfredat eleştirildi.

 

Söz konusu müfredatın 10 yıllık bir çalışmanın ürünü olarak tanıtılmasına rağmen, öğretmen ve akademisyenlerin görüş ve önerilerine sadece bir haftalık bir süre tanınması eleştirildi. Açıklamada, bu durumun demokratik bir sürecin gerekliliğine ters düştüğü ve katılımcı bir yaklaşımı yansıtmadığı belirtildi.

 

Yeni müfredatın içeriğiyle ilgili olarak, öğrencileri sorgulamayan ve eleştirmeyen birer robot olarak yetiştirmeyi amaçladığı öne sürüldü. Eleştirmenler, müfredatın bilimsel eğitim yerine, belirli ideolojik hedeflere odaklandığını iddia etmektedirler.

 

Ayrıca, yeni müfredatın içeriğinde demokrasi karşıtı ve ayrımcı unsurların bulunduğu belirtildi. Eğitim müfredatının, öğrencilerin eleştirel düşünme becerilerini geliştirmesi gerektiği vurgulanarak, bilimsel, demokratik ve laik değerlere dayalı bir eğitim sisteminin önemi üzerinde duruldu.

 

Sonuç olarak, Veli Der- Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Eğitim Sen Marmaris Temsilciliği, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni müfredatını kabul etmeyerek, daha katılımcı ve demokratik bir sürecin oluşturulmasını talep etti.


Editor : Arzu BARIŞKANER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER