Turizm

TÜRKİYE TURİZMİ, YAZ SEZONUNA HIZLI BAŞLADI

Ramazan Bayramı, Nevruz ve Paskalya gibi etkinliklerin yanı sıra Avrupa'daki tatil günleri, Türkiye'nin turizm sezonuna hareketlilik getiriyor. Doluluk oranları artarken, 2024 sezonunda beklenen ziyaretçi sayısında olumlu bir artış yaşanıyor.

TÜRKİYE TURİZMİ, YAZ SEZONUNA HIZLI BAŞLADI
08-05-2024 12:56
08-05-2024 13:00

Turizm sektörü, Ramazan Bayramı, Nevruz ve Paskalya gibi önemli dini ve kültürel günlerle canlanarak yaz sezonuna hızlı bir giriş yapıyor. Özellikle Hollanda’nın Kral Günü, Rusya’nın Zafer Günü, Almanya’nın Pfingsten Bayramı ve Kurban Bayramı gibi etkinlikler, turizmde hareketliliği artırıyor.

AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, sezonun erken açıldığını belirterek, turist sayısında geçen yıla göre yüzde 20'lik bir artış olduğunu ifade etti. Özellikle Rusya, Almanya, İngiltere ve Polonya gibi ülkelerin etkili pazarlar olduğunu vurgulayan Kavaloğlu, Nisan ayının olumlu geçtiğini ve önemli tatil dönemlerinin yaklaştığını dile getirdi. Özellikle Antalya'nın bu yıl 17 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yapmasının beklendiğini söyledi.

POYD Başkanı Hakan Saatçioğlu ise Avrupa’dan halen ciddi rezervasyonlar aldıklarını belirterek, Rusya’nın tatiliyle birlikte otel doluluklarının yüzde 80-85'lere çıkabileceğini söyledi. Geçen yıla göre yaklaşık yüzde 16'luk bir artışın olduğunu da ekledi.

GETOB Başkanı Mustafa Deliveli ise Güney Ege bölgesinin 2024 sezonunda yüzde 10'luk bir büyümeyle 1,9 milyon yabancı ziyaretçiye ev sahipliği yapmayı hedeflediğini açıkladı. Erken rezervasyon döneminde aldıkları rezervasyon sayılarının bir önceki yıla göre önemli oranda arttığını ifade eden Deliveli, sezonun 15 gün öne çekilmesinin de olumlu etkilerini gördüklerini dile getirdi. Mart ayındaki koltuk sayılarının yüksek doluluk oranlarına ulaştığını ve Nevruz ile Paskalya gibi günlerin de dolulukları olumlu yönde etkilediğini belirtti.


Editor : Arzu BARIŞKANER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER