Marmaris

METEOROLOJİDEN HAVA UYARISI: TOZ VE FIRTINA

Meteoroloji yetkilileri, yarın için toz taşınımı ve denizlerde fırtına uyarısında bulundu. Bölge sakinleri ve denizcilere dikkatli olmaları çağrısı yapılıyor.

METEOROLOJİDEN HAVA UYARISI: TOZ VE FIRTINA
09-05-2024 16:30
09-05-2024 16:37
Meteoroloji yetkililerinin yaptığı değerlendirmelere göre, yarın sabah saatlerinden itibaren (10 Mayıs 2024 Cuma), bölgemizde Kuzey Afrika ve Suriye kaynaklı toz taşınımının etkisi altında kalması bekleniyor. Toz taşınımının hafif ve zaman zaman orta kuvvette olacağı tahmin edilirken, bu durumun hava kalitesinde azalmaya, görüş mesafesinde düşüşe, yağış anında çamur şeklinde yağışa ve sağlık problemlerine neden olabileceği uyarısı yapıldı. Yetkililer, vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava tahmin raporlarını ve meteorolojik uyarıları takip etmenin önemli olduğunu belirtti.
Aynı gün, denizlerimizde (Bodrum-Anamur) rüzgarın öğle saatlerinde doğu ve güneydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği öngörülüyor. Fırtınanın etkisini Cuma günü akşam saatlerinde kaybetmesi bekleniyor. Bu durum, başta balıkçılar ve denizciler olmak üzere denizde faaliyet gösterenlerin dikkatli olması gerektiğini vurguluyor.
Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü, her iki durumla ilgili olarak da vatandaşları olası olumsuzluklara karşı uyarıyor ve gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarıda bulunuyor.

Editor : Arzu BARIŞKANER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER