ÇEVRE

BU KADAR DA OLMAZ ARTIK

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 31 yıldan bu yana temizlemedik koy, sahil ve yollar bırakmayan İmdat Avcı bir ay arayla yaptığı iki temizlikten de yüzlerce torba çöp topladı. Eşi Yıldız Avcı ile yaptıkları açıklamada, “Yıllardır bir bu kadar çöp toplamaktan artık utanır olduk ama atanlar utanmıyor” dedi.

BU KADAR DA OLMAZ ARTIK
25-05-2024 13:59
25-05-2024 19:57

Muğla’nın Marmaris ilçesinde çevreci kişiliğiyle 31 yıldır gönüllere taht kuran İmdat Avcı ve evlendikten sonra da kendisine katılan eşi Yıldız Avcı ile yeni bir temizlikten döndü. Çift bu kez karaya 150 torba çöp ile yanaştı. Bundan henüz bir ayı bile bulmayan, yerel seçimle yeni göreve gelen kadın belediye başkanları için yaptıkları temizliği sürdüren Avcı’lar, çevrenin bu kadar çok kirletildiğine inanamadıklarını belirterek, “Biz yıllardır bir bu kadar çöp toplamaktan artık utanır olduk ama atanlar utanmıyor” dediler.

Yıldız ve İmdat Avcı 15 Nisan tarihinde başlattıkları, son yerel seçimle yeni göreve gelen kadın belediye başkanları için 10 günlük çevre temizliğinde torbalar dolusu atık toplamıştı. Aradan bir ay bile geçmeden topladıkları 150 torba çöp ile insanların çevreye karşı ne kadar tutarsız olduklarını da ortaya koydu.

 

ALKIŞLARLA KARŞILANDI

24 Mayıs Cuma günü çocuklarının ismini taşıyan “Türkü Ozan” isimli tekneleriyle limana yanaşan Avcı çifti alkışlarla karşılandı. Avcı çifti, “Bu etkinliğimizi başta Muğla Belediye Başkanı Ahmet Aras, Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü olmak üzere CHP’den belediye başkanı seçilmiş tüm kadın başkanlarımıza armağan ediyoruz” dedi.
Marmaris Belediyesi Avcı çiftinin duyarlı bu hareketi için sosyal medyada teşekkür yazısı yayınlarken, yat limanında çevreciler Avcı çiftini dakikalarca alkışladı.

 


Editor : Mustafa SARIİPEK (Yayın Danışmanı)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Semra Sayder 3 hafta önce
Çöp atmamayı öğretmeliyiz.
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER