
Marmaris can dostları derneği, 4 ekim’in hayvan hakları korunana kadar kutlanamayacağını belirterek, “kutlamıyoruz” mesajı verdi.
5199 sayılı hayvanları koruma kanunu gereği belediyelerin toplama–bakımevi protokolü imzalamakla yükümlü olduğunu hatırlatan dernek, bunun yeni bir kazanım değil, yasal zorunluluk olduğunu vurguladı. Ayrıca kanunla güvence altına alınan bakamayevi ziyaret hakkının kısıtlanamayacağı, gönüllülük formu ve kart uygulamalarının yalnızca koordinasyon amacıyla yapılabileceği belirtildi.
Yaşam hakkı savunucuları, 2 ağustos 2024’te yürürlüğe giren ve “katliam yasası” olarak nitelendirilen düzenlemenin iptali için mücadelelerini sürdürdüklerini açıkladı.
Muğla yaşam hakkı savunucuları platformu ise 4 ekim’de 81 ilde yas ilan edileceğini, siyah kıyafetlerle sorunlu ilçelerdeki belediyelere siyah çelenk bırakılacağını duyurdu.
Editor : ARZU BARIŞKANER