Genel

TÜRSAB MARMARİS BÖLGE TEMSİL KURULU SEÇİMİ BAŞLADI

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölge Temsil Kurulu (BTK) seçimleri başladı. TÜRSAB Marmaris BTK üyelerinin katılım sağladığı seçim, bugün saat 13.00 itibarıyla başladı, saat 16.00’da sona erecek.

TÜRSAB MARMARİS BÖLGE TEMSİL KURULU SEÇİMİ BAŞLADI
06-10-2025 14:30
06-10-2025 14:33
MUĞLA

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Genel kurul ve seçim, Marmaris Siteler Mahallesi'nde bulunan bir otelin toplantı salonunda gerçekleştiriliyor. Mevcut başkan Suat Esin’in tek liste olarak aday olduğu seçimde, üyeler oylarını kullanmaya devam ediyor.

Genel Kurul’un açılışında konuşan TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Davut Günaydın ‘’ Ben çalışmalarından dolayı Suat Başkan’a çok teşekkür ediyorum. Şunu da rahatlıkla söyleyebilirim ki, bir sonraki dönemde de kendisine ve ekibine güzel çalışmalar diliyorum. Arkadaşlar, biliyorsunuz daha önce Meclis’e otellerin transfer yapmasıyla ilgili bir kanun tasarısı gelecekti. Ancak hep birlikte başlattığımız mücadeleyi kazandık.

O kanun, bir daha gündeme gelmemek üzere Meclis’in tozlu raflarında yerini aldı. Bu, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) elde ettiği birçok başarıdan sadece biridir. Elbette çok isteyip de henüz yapamadıklarımız da var. Bunlar için de mücadelemiz sürüyor. 2025 yılı içerisinde aidatların düşürülmesi konusunda en az üç kez resmi yazı gönderdim. Bunun da olumlu sonuçlanacağını düşünüyorum. Biz de aidatların yüksek olduğunu düşünüyoruz ve düşürülmesini istiyoruz. Yeşil pasaportla ilgili olarak da çalışmalarımız başladı. Diğer meslek örgütlerinde olduğu gibi, aynı kriterlerle seyahat acentalarına da yeşil pasaport verilmesi için girişimlerimiz devam ediyor. Kaçak faaliyetlerle ilgili çok güçlü bir denetim mekanizmamız var. Bu konuda gece gündüz demeden çalışıyoruz. Kayıtlara göre son üç buçuk yıl içerisinde yaklaşık 400 işlem yapılmış ve kaçak oranı %5’ten %2’ye düşmüş durumda. Hedefimiz bu oranı daha da aşağı çekmek. Üzerinde özellikle durduğumuz önemli konulardan biri de acenta belge ücretleri. Bu ücretlerin en az 7 milyon TL’ye çıkarılmasını talep ediyoruz. Konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor ve bunu kanun taslağına da dahil ettik. Yaklaşık bir ay içerisinde Başkanımız tekrar buraya gelerek bu güzel çalışmaları sizlerle paylaşacak’’ sözlerini ifade etti.

TÜRSAB Marmaris mevcut başkanı ve yeniden aday olan başkan adayı Suat Esin ‘’  Yaklaşık yedi buçuk yıldır bu görevi arkadaşlarımızla birlikte yürütüyoruz. Elimizden geldiğince güzel işlere imza attığımızı düşünüyorum. İlk dönemden bu yana, özellikle son dönemde, Başkanımızın da ifade ettiği gibi, kaçak faaliyetlerle mücadele konusunda yoğun şekilde çalıştık. Bu süreçte belediyemiz de bize büyük destek verdi. Özellikle sahil kesimlerinde, standartların dışında satış yapan bazı noktalarla ilgili önemli adımlar attık. Başkanımızın da katkısıyla bu satış noktalarının bir kısmını kaldırdık. Önümüzdeki dönemde kalanların da tamamen kaldırılacağını düşünüyorum. Bu da bir nebze olsun kaçak faaliyetlerin azalmasına katkı sağladı. Ancak çözülmesi gereken başka sorunlarımız da var. Bu konuda hem Kaymakamlığın hem de genel idarenin desteği gerekiyor. Özellikle restoranlarda, kafeteryalarda ve sahil bölgelerinde satılan turlar bizim için ciddi bir sorun teşkil ediyor. Çünkü bu durum hem bizim önümüzü kesiyor hem de mesleğimizin saygınlığını zedeliyor. Bugün maalesef herkes tur satıyor restoran sahibi, market, kafe, şezlong işletmecisi, hatta kuyumcu bile. Oysa biz sadece kendi işimizi yapıyoruz. Bu konuda genel yönetimin, özellikle de Kaymakamlığın bize destek olması gerekiyor. Sayın Kaymakamımızla bu konuyu görüştük. Önümüzdeki günlerde tekrar bir araya gelip detaylı olarak konuşacağız. Bu konuda ciddi önlemler alınması şart. Davut Başkan’ın da söylediği gibi, bizim uzun zamandır bekleyen bir yasamız var. Yaklaşık altı yedi yıldır rafa kaldırılmış durumda olan bu yasa şu anda Bakanlıkta.

Eğer bu yasa geçerse, TÜRSAB olarak denetimleri tek başımıza yapma yetkisine sahip olacağız. Bu da bize gerçekten çok büyük bir kolaylık ve güç kazandıracak. Bu nedenle bu yasanın geçmesi için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. Bakanlığın da bu konuda gereken adımı atması gerektiğini düşünüyorum. Bu dönemde ekibimizde bazı arkadaşlarımız yenilendi, ancak hep birlikte bu görevi başarıyla sürdürdük. Çalışmalarımızın yeterli olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra da aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz’’ sözlerini ifade etti.


Editor : ARZU BARIŞKANER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER