Marmaris’in köklü el sanatlarından biri olan deri sandalet ustalığı, düzenlenecek eğitim programıyla yeniden hayat buluyor. Marmaris Ticaret Odası tarafından gerçekleştirilecek “Usta Ellerden Sandalet Eğitimi”, kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerden biri olan sandalet ustalığını gelecek nesillere aktarmak amacı ile gerçekleşecek.
Alanında deneyimli eğitmen Soner Yukarlı tarafından verilecek eğitim programında katılımcılar; sandalet üretiminin temel tekniklerini öğrenme, el becerilerini geliştirme ve bu zanaatı meslek olarak edinme fırsatı bulacak.
' iki gün sürecek eğitim'
Marmaris Ticaret Odası’nda gerçekleştirilecek eğitim, 28–29 Mart 2026 tarihlerinde iki gün boyunca 10.00–17.00 saatleri arasında yapılacak.
' başvurular 24 Mart’a kadar'
Programa başvuracak adaylarda sandalet ustalığını meslek edinme amacı taşıması ve 20–40 yaş aralığında olması şartı aranacak. Eğitim programı 10 kişi ile sınırlı kontenjanla gerçekleştirilecek.
Son başvuru tarihi ise 24 Mart 2026 Salı günü mesai bitimi olarak açıklandı. Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifika verileceği belirtildi.
Geleneksel el sanatlarının yaşatılmasına katkı sağlamak ve yeni bir meslek öğrenmek isteyen adayların başvurularını Simge Eren aracılığıyla Marmaris Ticaret Odası Eğitim, Proje ve Danışmanlık Birimi’ne yapabilecekleri bildirildi. Başvurular için 0 252 417 04 69 / 118 numaralı telefonun kullanılabileceği ifade edildi.
Editor : GÜLDEMET KIZIL