Genel

SERA ÜRETİMİYLE BÜYÜK TASARRUF SAĞLANDI

Marmaris Belediyesi, dört serasında ürettiği yüz binlerce bitkiyle kenti güzelleştirirken yaklaşık 23 milyon TL tasarruf sağladı.

SERA ÜRETİMİYLE BÜYÜK TASARRUF SAĞLANDI
10-04-2026 17:22
10-04-2026 17:24
MUĞLA

Marmaris Belediyesi, öz kaynaklarını etkin kullanarak hem üretim yapıyor hem de önemli ölçüde tasarruf elde etti. Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesindeki dört serada yetiştirilen bitkiler, ilçenin parklarını, caddelerini, kavşaklarını ve refüjlerini renklendirirken; bir yılda 175 bin adet mevsimlik çiçek ile 155 bin adet çalı bitkisi üretimiyle yaklaşık 23 milyon TL’lik tasarrufa imza atıldı.

4 MEVSİM ÜRETİM

Armutalan, Beldibi, İçmeler ve Makine Araç Parkı’nda bulunan seralarda yıl boyunca yapılan üretimde mevsime göre bitki yetiştiriliyor. Kent peyzajında kullanılan süs lahanası, portakal nergisi, açelya gibi mevsimlik bitkilerin yanı sıra lantana, kufeya, begonvil, papatya, ateş dikeni, boylu ve bodur zakkum, şeflera, benjamin, ada mercanı, Japon gülü, Japon şemsiyesi ve starliçe gibi farklı bitkilerin üretimi müdürlük personeli tarafından gerçekleştiriliyor.  Bitkilere büyük bir özenle baktıklarını belirten sera çalışanları, “Güzel Marmaris’imizi daha da güzelleştirmek için yıl boyunca çalışıyor, üretiyor ve büyütüyoruz” diye konuştu.

MARMARİS’İ SÜSLÜYOR

Park ve Bahçeler Müdürü Ali Erdil, ilçede bulunan 540 yeşil alan ve 210 çocuk parkındaki bitkilerin belediye personeli tarafından yetiştirildiğini vurgulayarak, “Marmaris’i daha da güzelleştirmek için üretmeye devam ediyoruz. Seralarımızda yetiştirdiğimiz bitkilerle ilçemizi süslüyor, aynı zamanda belediyemize yılda yaklaşık 23 milyon lira tasarruf sağlıyoruz” açıklamasını yaptı.

 


Editor : NUR DÜZEN
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER