Marmaris

MARMARİS’TE TERS YÖN OPERASYONLARI: 10 BİN LİRALIK CEZALAR TEPKİ ÇEKTİ

Marmaris’te trafik düzenini sağlamak amacıyla başlatılan ters yön denetimleri hız kesmeden devam ediyor. Tepe Mahallesi 36 Sokak’ta bulunan tek yön yolda ters istikamette seyreden, büyük bölümü motosiklet olan araç sürücülerine yönelik yapılan kontrollerde çok sayıda ihlal tespit edildi.

MARMARİS’TE TERS YÖN OPERASYONLARI: 10 BİN LİRALIK CEZALAR TEPKİ ÇEKTİ
14-04-2026 15:33
14-04-2026 15:36
Marmaris’te trafik düzenini sağlamak amacıyla başlatılan ters yön denetimleri hız kesmeden devam ediyor. Tepe Mahallesi 36 Sokak’ta bulunan tek yön yolda ters istikamette seyreden, büyük bölümü motosiklet olan araç sürücülerine yönelik yapılan kontrollerde çok sayıda ihlal tespit edildi.
Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin kameralar üzerinden gerçekleştirdiği denetimlerde, kural ihlali yapan sürücülere 10 bin lira idari para cezası uygulandı. Evlerine ulaşan cezalarla karşılaşan sürücüler ise adeta şok yaşadı.
İlçede trafiğe kapalı alanlara araç girişini engellemek amacıyla kurulan kameralı denetim sistemi, artık ara sokaklarda da aktif şekilde kullanılıyor. Sistem sayesinde ters yön ihlalleri anlık olarak tespit edilerek cezai işlem uygulanıyor.
Vatandaşlardan Tepki: “Bu Kadarını Beklemiyorduk”
Cezalar sonrası görüşlerine başvurulan vatandaşlar, hem şaşkınlıklarını hem de tepkilerini dile getirdi.
Marmaris’te yaşayan Ayşe K., yaşadığı durumu şu sözlerle anlattı:
“Açıkçası bu kadar yüksek bir ceza beklemiyordum. Yolu kısaltmak için girdim ama bedeli çok ağır oldu. Bir anda 10 bin lira ceza gelince neye uğradığımı şaşırdım. Bundan sonra kesinlikle daha dikkatli olacağım.”
Bir başka sürücü Mehmet T. ise cezaların caydırıcı olduğunu ancak çok yüksek olduğunu ifade ederek:
“Kurallar elbette gerekli ama cezalar gerçekten çok ağır. Biz motosikletle çalışıyoruz, bu rakamlar bizi ciddi şekilde etkiliyor. Yine de ders oldu, bir daha ters yola girmem.”
Genç bir motosiklet sürücüsü olan Emre Y. de uygulamaya ilişkin şunları söyledi:
“Arkadaşlardan duyuyorduk ama bu kadar ciddi olduğunu bilmiyorduk. Eve gelen cezayı görünce şok olduk. Keşke önce uyarı yapılsaydı. Şimdi herkes korkudan o yola girmiyor.”
Bölgede esnaflık yapan bir vatandaş ise uygulamanın gerekli olduğunu savundu:
“Aslında doğru bir uygulama. Sürekli ters yönden gelen motosikletler vardı, kazaya davetiye çıkarıyordu. Ama ceza miktarı biraz daha düşük olabilirdi.”
Bazı vatandaşlar ise cezalara yönelik bir düzenleme beklentisini dile getirerek:
“Bir af ya da indirim olursa iyi olur. Çünkü birçok kişi farkında olmadan bu hatayı yaptı. Bundan sonra herkes daha dikkatli olur zaten.” şeklinde konuştu.
Yetkililer, denetimlerin artarak devam edeceğini belirtirken, sürücülere trafik işaret ve kurallarına uymaları yönünde uyarıda bulundu.

Editor : GÜLDEMET KIZIL
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER