Eğitim

Niğde Emniyeti’nden öğrencilere kitap okuma etkinliği

NİĞDE İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TOPLUM DESTEKLİ POLİSLİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ, “NİĞDE GENÇLERİNE SAHİP ÇIKIYOR” PROJESİ KAPSAMINDA MERKEZE BAĞLI KÖYLERDE EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLERLE KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRDİ.

Niğde Emniyeti’nden öğrencilere kitap okuma etkinliği
23-10-2025 15:44

Niğde İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, "Niğde Gençlerine Sahip Çıkıyor" projesi kapsamında merkeze bağlı köylerde eğitim gören öğrencilerle kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.


Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) tarafından onaylanan proje çerçevesinde düzenlenen etkinlik, Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirildi. Bu kapsamda, il genelinde eğitimine devam eden 07-14 yaş aralığındaki 500 öğrenciye yönelik farkındalık etkinlikleri planlandı.


Etkinliklerin ilk durağı olan Edikli Kasabası İmam Hatip Ortaokulu’nda, Gezici Kütüphane aracılığıyla öğrencilerle birlikte kitap okuma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak, kelime dağarcıklarını ve iletişim becerilerini geliştirmek, eleştirel düşünme yeteneklerini güçlendirmek, hayal gücünü beslemek ve empati duygusunu artırmak hedeflendi.


Öğrencilere kitap ve ikram dağıtıldı


Niğde İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, etkinliğe katılan öğrencilere hikaye ve roman kitapları hediye etti. Etkinlik sonunda ise öğrencilere meyve suyu ve kek ikramında bulunuldu.


Niğde İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada "Çocuklarımızın eğitimine ve sosyal gelişimine katkı sunmak amacıyla hayata geçirdiğimiz bu proje kapsamında, onların kitaplarla iç içe olmasını, okuma sevgisini geliştirmesini ve toplumsal duyarlılığa sahip bireyler olarak yetişmesini amaçlıyoruz" ifadelerine yer verildi.


Etkinliğin ilerleyen haftalarda farklı köy okullarında da sürdürülmesi planlanıyor.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER