Eğitim

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’ne 2 yeni fakülte

Niğde ömer halisdemir üniversitesine fen-edebiyat fakültesi kapatılarak yerine “fen fakültesi” ve “insan ve toplum bilimleri fakültesi” kurulması kararlaştırıldı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’ne 2 yeni fakülte
27-05-2024 14:02

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde Fen-Edebiyat Fakültesi kapatılarak yerine Fen Fakültesi ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi kurulması kararlaştırıldı.


25 Mayıs 2024 tarihli ve 32556 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 8528 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi kapatılarak yerine Fen Fakültesi ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi kurulması kararlaştırıldı.


Böylece Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin fakülte sayısı 15’e yükseldi.


1992 yılında kurulup 1993-1994 akademik yılında eğitim öğretim hizmetlerine başlayan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesinin “Fen Fakültesi” ve “İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi” olarak ikiye ayrılması, her iki fakültenin kendi alanlarında mevcut potansiyelini daha üst seviyede yansıtmasına imkan tanıyacak.


30 yılı aşkın süredir fen bilimleri ile sosyal ve beşeri bilimler alanlarında eğitim öğretim ve bilimsel araştırma faaliyetleri yürüten fakülte, böylece bünyesinden yeni ancak alanında yetkin akademik kadrosu olan iki fakülte çıkarmış olacak.


Hâlihazırda dokuzu sosyal ve beşeri bilimler alanında, beşi ise fen bilimleri alanında olmak üzere aktif 14 bölümü bulunan fakültenin bu bölümleri ise yeni açılan fakültelere aktarılacak ve böylece ilgili alanlardaki mevcut alt yapıyla bilimsel faaliyetlerden daha fazla verim elde edilecek.


Rektörden Cumhurbaşkanı YÖK Başkanına Teşekkür


Konuyla ilgili açıklama yapan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, modern stratejik yönetim anlayışında spesifik alan odaklı yapılanmanın önemine değinerek bu anlamda iki ayrı disipline odaklı yeni fakültelerin üniversiteye kazandırılmasının çok önemli bir gelişme olduğunu kaydetti.


Yeni fakültelerin disiplinler arası çalışmayı daha da artıracağını belirten Rektör Uslu ayrıca yeni uzmanlık alanlarının ortaya çıkmasıyla bu fakültelerimiz bünyesinde yeni bölümlerin açılmasının söz konusu olacağını ifade etti.


Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu; “Fakültelerimiz Fen-Edebiyat Fakültemizde bir arada yer alan fen bilimleri ile sosyal ve beşeri bilimler alanlarındaki disiplinlere kendi yapılanması içinde artık daha fazla odaklanma imkânı bulacak. Ben bu vesileyle hem üniversitemize iki yeni fakültenin kazandırılması hem de akademik çalışmalarımızın daha verimli olması noktasında vermiş oldukları kıymetli desteklerden dolayı başta ü Cumhurbaşkanımız ü Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a ve değerli YÖK üyelerimize şükranlarımı arz ederim” İfadelerini kullandı.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER