Kültür Sanat

Oltu’da kurt kulakları meraları süslüyor

OLTU İLÇESİNDE BAHARIN GELİŞİYLE BİRLİKTE AÇAN KURT KULAĞI ÇİÇEKLERİ, MERALARI RENKLENDİREREK GÖRSEL BİR ŞÖLEN OLUŞTURDU.

Oltu’da kurt kulakları meraları süslüyor
26-04-2026 09:25

Erzurum’un Oltu ilçesinde baharın gelişiyle birlikte açan kurt kulağı çiçekleri, meraları renklendirerek görsel bir şölen oluşturdu.


Özellikle Tekeli (Düzkom) ve Kaladibi mahallelerinde yoğun olarak görülen endemik bitki türü, hem doğa tutkunlarının hem de fotoğraf meraklılarının ilgisini çekiyor. Bölgenin biyolojik çeşitliliğine katkı sunan kurt kulağı çiçekleri, Oltu-Artvin kara yolu güzergâhında da dikkat çekiyor. Yoldan geçen vatandaşlar, araçlarını durdurarak cep telefonlarıyla bu doğal güzelliği görüntülüyor.


Oltulu Beyan Onat ise Yusufeli’nden Oltu’ya gelirken çiçekleri fark ettiğini belirterek, "Yolda bu çiçekleri gördüm, durup fotoğraf çektim. Gerçekten çok güzeller, herkesin görmesini isterim" dedi.


Baharın habercisi olarak değerlendirilen kurt kulağı çiçekleri, bölgeyi ziyaret edenlere doğayla iç içe keyifli anlar yaşatıyor.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER