Asayiş

İHA, Milas'ta Kaybolan Çocukları Kurtardı

Muğla'nın Milas ilçesi Ören açıklarında batan bir teknede kaybolan 2 çocuk, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait İHA tarafından tespit edilerek sağ salim kurtarıldı.

İHA, Milas'ta Kaybolan Çocukları Kurtardı
21-08-2025 09:25
21-08-2025 10:29

Muğla’nın Milas ilçesi Ören açıklarında alabora olan teknede kaybolan 2 çocuk, Sahil Güvenlik İHA’sının tespiti üzerine ekipler tarafından sağ olarak kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, içinde 8 kişinin bulunduğu tekne henüz belirlenemeyen nedenle battı. İhbar üzerine bölgeye Sahil Güvenlik, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk etapta 3’ü Sahil Güvenlik botuna alınan, 3’ü de kayalıklardan tahliye edilen 6 kişi kurtarıldı. Kaybolan 2 çocuğun bulunması için havadan, denizden ve karadan geniş çaplı arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı 1 helikopter, 3 bot, 2 dalış timi ve bölgeye gönderilen İHA ile yürütülen çalışmalar sonucu çocukların denizdeki yeri İHA tarafından tespit edildi. Bölgeye yönlendirilen botlar çocukları sağ olarak kurtardı.

AFAD ekipleri de 1 araç, 1 bot ve 3 dalış personeliyle çalışmalara destek verdiği arama-kurtarma faaliyetlerinin tamamlanırken, ekipler normale döndü.


Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER