Genel

Orman yangınını söndürürken alev kapanında kaldılar

Bursa'nın harmancık ilçesinde aralıksız 4 gürdür yanan ormanlardaki alevler sabah saatlerinde etkisini kaybederken, gece boyunca süren mücadele cep telefonu kameralarına yansıdı.

Orman yangınını söndürürken alev kapanında kaldılar
29-07-2025 10:10

Bursa’nın Harmancık ilçesinde 4 gündür aralıksız yanan ormanlar ve yerleşim birimleri çevresindeki mücadele sürüyor. Dün gece boşaltılan Çakmak köyü civarında alevlerle mücadele ederken, rüzgarın yön değiştirmesiyle zor anlar yaşayan görevlilerin korku dolu anları kameraya yansıdı.


Bursa’nın Orhaneli ve Harmancık ilçeleri arasında başlayan yangın 4 gündür aralıksız devam ederken, itfaiye ekiplerinden vatandaşlara, STK’lardan kamu kurum ve kuruluşlarına kadar bir çok kişi alevlerle mücadeleye katıldı. Sabahları havadan ve karadan yapılan mücadele gözler önüne serildi. Gece sadece karadan yapılan mücadelelerde ise, korku dolu anlara da sahne oldu. Çakmak köyü civarında ekipler tehlike atlattılar.


Geceyi aydınlatan alevler, biranda yön değiştirmesi mücadeleye katılanlara da korku dolu anlar yaşatıyor. İzleyenlerin yüreğini ağzına getirdiği anlar ise cep telefonu kameralarıyla saniye saniye kayda alındı.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER