Pakistan Ankara Büyükelçisi Dr. Yousaf Junaid, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ı ziyaret etti. Ziyarette Türkiye ve Pakistan arasındaki tarihi bağlara vurgu yapan Yousaf Junaid, "Gerçek dost zor zamanda da iyi zamanda da belli oluyor. Pakistan’da yaşanılan sel felaketinde ilk gelen Türkiye oldu" dedi.
Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen "Uluslararası İşletme, Mühendislik ve Sosyal Bilimler Konferansıiçin kente gelen Pakistan Ankara Büyükelçisi Dr. Yousaf Junaid, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ile birlikte Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ı makamında ziyaret etti. "Pakistan halkını türk halkı fazlasıyla seviyor"
Ziyarette konuşan Başkan Aşgın, "Tarihe baktığımız zaman biz kardeşliğimizi her zaman göstermişiz ancak zor günlerde çok daha yakından göstermişiz. Kurtuluş Savaşı başta olmak üzere 15 Temmuz’da, doğal afetlerde Pakistan’ın çok yakından hem fiili yardımlarını hem de dualarının bizimle olduğunu hissettik. Pakistan halkını Türk halkı fazlasıyla seviyor" dedi. "Bizim aramızda tam bir gönüldaşlık var"
Çorum’a gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Pakistan Ankara Büyükelçisi Dr. Yousaf Junaid de, "Ülkeler arasında arkadaş olduğunu ifade edenler çok olabilir ancak dost olmak çok ayrıdır. Gerçek dost zor zamanda da iyi zamanda da belli oluyor. Pakistan’da yaşanılan sel felaketinde ilk gelen Türkiye oldu. Deprem zamanında bizim de bir çok yerde eksiklerimiz varken Başbakanımız ‘tüm her şeyi durdurun sadece çadır üretimi yaparak Türkiye’ye götürün’ talimatı verdi. Bizim aramızda tam bir gönüldaşlık var"diye konuştu.
Ziyarette ayrıca Pakistan ile Türkiye arasındaki kardeşlik ve dostluk bağlarının yerel yönetimler düzeyinde güçlendirilmesi amacıyla kardeş şehir ilişkileri kurulması konusu da görüşüldü.
HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA