Genel

"Terörsüz Türkiye" için Mardin otobüsünü durdurup, yolculara tatlı ikram ettiler

GÜMÜŞHANE KÜLTÜR VE SANAT DERNEĞİ (GÜKSAD), “TERÖRSÜZ TÜRKİYE” SÜRECİNE DESTEK AMACIYLA MARDİN'E GİDEN BİR OTOBÜS FİRMASINI DURDURARAK YOLCULARINA PESTİL-KÖME VE KUŞBURNU İKRAMINDA BULUNDU.

"Terörsüz Türkiye" için Mardin otobüsünü durdurup, yolculara tatlı ikram ettiler
16-10-2025 20:36

Gümüşhane Kültür ve Sanat Derneği (GÜKSAD) üyeleri, "Terörsüz Türkiye" sürecine destek amacıyla Mardin’e giden bir yolcu otobüsünü durdurarak, yolculara pestil, köme ve kuşburnu ikramında bulundu.


Gümüşhane’de "Yolunuzu Tatlıyla Kesiyoruz" sloganıyla düzenlenen etkinlikte, Trabzon’dan Mardin’e seyahat eden yolcular GÜKSAD üyeleri tarafından Gümüşhane’de karşılandı. Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan etkinlikte, yolculara Gümüşhane’nin yöresel lezzetleri olan pestil, köme ve kuşburnu içeceği ikram edildi. Etkinlikle farklı şehirlerde yaşayan vatandaşlar arasında kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi, Anadolu misafirperverliğinin vurgulanması ve terörsüz bir Türkiye idealine katkı sunulması amaçlandı.


GÜKSAD Başkanı Av. Ali Haydar Dereli, programın sadece bir ikram olmadığını belirterek, "Bu küçük ama anlam dolu jest, farklı şehirlerde yaşıyor olsak da aynı vatanın evlatları olduğumuzu bize hatırlatıyor. Her tebessüm, her ikram, kardeşliğimizin simgesidir" dedi.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER