Gündem

Şap tehlikesi nedeniyle kapatılmıştı, Sorgun Hayvan Pazarı 5 ay sonra yeniden açıldı

YOZGAT'IN SORGUN İLÇESİNDE, ŞAP HASTALIĞINA KARŞI ALINAN TEDBİRLER KAPSAMINDA YAKLAŞIK BEŞ AYDIR KAPALI TUTULAN CANLI HAYVAN PAZARI, BUGÜN İTİBARIYLA YENİDEN FAALİYETE BAŞLADI.-

Şap tehlikesi nedeniyle kapatılmıştı, Sorgun Hayvan Pazarı 5 ay sonra yeniden açıldı
13-11-2025 11:28

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde, şap hastalığına karşı alınan tedbirler kapsamında yaklaşık 5 aydır kapalı tutulan Canlı Hayvan Pazarı, bugün itibarıyla yeniden faaliyete başladı.


Bölge hayvancılığı için önem taşıyan ve ilin en büyük pazarlarından biri olan Sorgun Hayvan Pazarı, ülke genelinde görülen şap hastalığı vakaları nedeniyle hayvan hareketlerini kısıtlama kararı çerçevesinde 18 Haziran 2025 tarihinde kapatılmıştı.


Bugün sabah saatlerinde kapılarını yeniden açan pazar, uzun bir aradan sonra hayvanlarını alıp satmak için gelen besici ve tüccarların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Canlı hayvan ticareti, alınan hijyen önlemleri eşliğinde yeniden başladı.



HABER KAYNAĞI : İHA
Editor : KAYNAK-İHA
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER